Laupäeval, 15. mail kella poole üheksa ajal õhtul sai häirekeskus teate, et Tallinn-Narva maanteel sõidab Rakvere poole Volkswagen Golf, mille juht on kahtlase sõidustiiliga.

"Tallinnast välja sõites möödusid nad meist 140ga. Auto kaldus küljelt-küljele - meile tundus, et juht võib olla purjus, seega helistasime 112," rääkis juhtumist Delfile laekunud video teinud pealtnägija.

Valvsad kaasliiklejad püsisid autol sabas. Volkswageni käitumine jätkus - sõideti üle üle äärekivide, tabati erinevaid teeäärseid poste, sõidukiirus kõikus 150- ja 30-kilomeetrise tunnikiiruse vahel. Pealtnägijad olid terve aja vältel politseiga kontaktis ning jagasid infot sõiduki liikumissuuna kohta.

Sõiduk peatati kahe auto koostöös

Ühel hetkel, kui sõiduki kiirus oli vähenenud 30 km/h-ni, näitasid kaasliiklejad üles kangelaslikkust ning otsustasid ohtliku auto omal käel pidurdada.

"Üks minibuss sõitis meist mööda ning Volkswageni ette, pidurdas tema ees ning suutis ta kiiruse vähendada 15 kilomeetrini tunnis," kirjeldab juhtunut üks pealtnägija. "Me sõitsime siis autole juhi poolt ligi, minu sõber hüppas kaassõitja kohalt hoo pealt välja, jooksis Volkswageni kõrval ja koputas selle aknale, karjudes, et nad auto seisma jätaks."

Veidi alla minuti kestnud episoodi järel õnnestus juhti veenda, et too auto peataks. "Juht avas akna ja ei saanud mitte midagi toimuvast aru. Mu sõber tiris võtmed süütest välja. Seejärel ootasime veel sündmuskohal politsei saabumist."

Politsei kinnitab, et esimene kõne tehti häirekeskusele 20.20 ajal, helistaja teatel 20.17. Häirekeskus edastas patrullidele väljakutse 20.30 ning nad jõudsid sündmuspaigale 20:48.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu tänab tähelepanelikke kaasliiklejaid, kelle abil õnnestus ära hoida kõige hullem. "Võib öelda, et tänu kaasliiklejate hoolivusele ja kiirele reageerimisele suudeti koostöös ära hoida hullem, sest nii narko- kui ka alkoholijoobes sõidukijuhid ei taju ümbrust korrektselt ning seavad seeläbi ohtu nii iseendeid kui ka kõik teised kaasliiklejad," ütles Lempu.

Kohale saabunud politseipatrulli tuvastas Volkswagenit juhtinud 30-aastasel naisel ja kaasreisijal, 39-aastasel mehel, narkojoobe tunnused. Nende võimaliku joobe selgitab ekspertiis. Auto roolis olnud naine kõrvaldati juhtimiselt ning ta toimetati edasisteks menetlustoiminguteks jaoskonda.