Jõhvi juhtivuurija Maarja Jaani sõnul tegeleb politsei järjepidevalt narkootikumide kättesaadavuse vähendamisega. “Politsei töötab selle nimel, et tuvastada ja takistada nende inimeste tegevust, kes narkootikume toodavad, müüvad ja neid Eesti erinevatesse piirkondadesse sisse toovad. Kõige selle kõrval pöörab politsei erilist tähelepanu nii-öelda esmatasandi narkodiileritele, kelle kaudu uimastid vahetult tarvitajateni, sealhulgas alaealisteni jõuavad. Meie eesmärk on narkootikumide pakkumust vähendada, et tarvitajal oleks raskem aineid tänavalt kätte saada,” kirjeldas Jaani.

18. aprillil pidasid Jõhvi politseinikud koos kiirreageerijatega Kohtla-Järvel kinni 26-aastase mehe, kelle valdusest leiti ligi 120 grammi kokaiini ja 190 grammi kanepit. Mõni päev hiljem toimunud politseioperatsiooni käigus peeti Kohtla-Järvel kinni narkootikumide käitlemises kahtlustatavad 34- ja 49-aastased mehed ning ka autojuht, kes transportis narkootikume. Läbiotsimise käigus leidsid politseinikud üle ühe kilogrammi kanepit ning 400 grammi amfetamiini. Viru Maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning 26-, 34- ja 49-aastased mehed võeti vahi alla. 34-aastast meest on eelnevalt juba karistatud samalaadse teo eest. Kahe kinnipidamise käigus leidis politsei ka sularaha summas 4559 eurot, mille puhul on alust arvata, et tegemist on kriminaalsel teel teenitud rahaga.

Juhtivuurija Jaani sõnul mõjutab narkootikumide müük otseselt kuritegevust kogu piirkonnas, sest narkootikumide tarvitajad panevad sageli toime vargusi, ohustavad liiklust sõites narkojoobes ja panevad toime muid õigusrikkumisi. „Vähendades juurdepääsu narkootikumidele, muutub elukeskkond turvalisemaks kõikidele elanikele. Narkootikumide vastase võitlusega saab iga inimene politseile abiks olla. Juhul kui teil on infot narkootikumide ebaseaduslikust käitlemisest, andke sellest teada kirjutades ida.narkovihje@politsei.ee,“ soovitas Jaani.

Ühtlasi rõhutab juhtivuurija, et narkootikumide käitlemisele reageerib politsei otsustavalt ja jõuliselt. „Politsei kogub pidevalt infot uimastite käitlemisest ning ükski diiler ei tegutse pikalt ilma, et õiguskaitseasutustele silma jääks. Varem või hiljem saavad narkootikumide müügiga teiste tervise arvelt hõlptulu teenida püüdnud kurjategijad oma karistuse,“ nentis juhtivuurija.