Tomberg sündis 1948. aastal Siberis küüditatud eestlaste järeltulijana. Eestisse naasti kümmekond aastat hiljem. Ta lõpetas hiljem Pärnu 3. keskkooli 1966 ja Tallinna Polütehnilise Instituudi 1972. aastal elektriinsenerina ning töötas aastatel 1972-1993 Teadusuuringute Instituudi "Energosetprojekt" Eesti osakonnas erinevatel ametipostidel.

Üheksakümnendatel aastatel osales Tomberg aktiivselt poliitikas, kuuludes mitmesse vene erakonda Eestis, sealhulgas Konstitutsioonierakonda. Ta juhtis Tallinna linnavolikogus fraktsiooni "Meie Valik". Aastatel 1993–1999 oli ta Mustamäe linnaosa vanem, 1999–2003 riigikogu liige. Ta oli ka Vabariigi presidendi kandidaat 2001. aastal.

Ta ise on meedias öelnud, et aastast 2003 enam poliitikaga ei tegele.

Ta oli MTÜ Russki Dom nõukogu esimehena üks Lasnamäe õigeusu kiriku rajamise eestvedajatest. Seesama kirik tõi teatavasti Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapea kohalt nüüdseks tagandatud Edgar Savisaarele kaasa nn mõjuagendi süüdistuse.

Oma viimastel eluaastatel oli Tomberg seotud mitmete heategevuslike projektidega. Ta
oli aktiivselt tegev vähekindlustatud peredest pärit laste toetamisel. Tema viimseks, pooleli jäänud ettevõtmiseks jäi Püha Jüri kabeli taastamine Loodearmee kalmistul Koplis.

Jaga
Kommentaarid