Olukord leidis aset 19. aprilli hommikul, ligi 80 000 elanikuga Alameda linnas. Politseinikud läksid 26-aastast Gonzalezt kontrollima pärast hädaabinumbrile tehtud kaebusi, kus elanikud tundsid muret kummaliselt käituva ning varguses kahtlustatava meesterahva üle, vahendab CNN.

Kehakaamera videos kajastub vestlus, kus politseiohvitserid proovivad Gonzaleziga kontakti luua. Mees kõhkleb aga oma isikuandmete jagamisel ning politsei võtab ta vahi alla. Gonzalez avaldas arreteerimisel vastupanu, misjärel surusid politseinikud ta maha. Mõne minuti pärast kaotas Gonzalez aga teadvuse ning politseinikud alustasid koheselt elustamisega. Kinnipeetav viidi haiglasse, kus ta hiljem suri.

Gonzalezi surma põhjust pole veel kindlaks tehtud ning on ebaselge, kas juhtumiga on seotud ka uimastid ja alkohol. "Ma loodan, et uurimine selgitab välja, mille põhjal ohvitserid oma otsused langetasid, mis neil peast läbi käis ning miks nad just nii käitusid," rääkis CNNile ajutine Alameda politseiülem Randy Fenn.