„Ta (Vene konsul – toim) peab lahkuma Ukraina territooriumilt 2021. aasta 30. aprilliks,” teatas Nikolenko Ukraina välisministeeriumi veebilehel, vahendab Interfax.

Nikolenko avalduses öeldakse veel, et kui Vene pool jätkab provokatsioone Ukraina diplomaatiliste asutuste töötajate vastu Venemaal, jätab Ukraina välisministeerium omale õiguse edasiseks vastutegevuseks.

Nikolenko märkis, et Ukraina peab Ukraina Moskva saatkonna töötaja persona non grata’ks kuulutamist Venemaa Ukraina-vastase kampaania jätkuks ja Ukraina diplomaatiliste asutuste vastase ebasõbraliku tegevuse järjekordseks ilminguks.

„Lükkame täielikult tagasi paljasõnalised süüdistused selle kohta, et persona non grata’ks kuulutatud Ukraina diplomaat olevat tegelenud tegevusega, mis ei sobi kokku diplomaadi staatusega. Ukraina Moskva saatkonna töötaja ei pannud toime mingeid tegevusi, mis oleksid väljunud tema diplomaatiliste ja konsulaarfunktsioonide piiridest,” teatas Nikolenko.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas 17. aprillil Ukraina konsuli Oleksandr Sossonjuki vahistamisest Peterburis. FSB väitel vahistati Sossonjuk salainformatsiooni vastuvõtmisel Vene õiguskaitseorganite andmebaasidest. Hiljem teatas Venemaa välisministeerium, et Sossonjuk peab Venemaalt lahkuma.

Ukraina teatas vastuseks sellele, et Ukrainast peab lahkuma Venemaa saatkonna vanemdiplomaat.

Venemaa välisministeerium teatas seoses Kiievi otsusega, et ei saa pidada Vene diplomaadi väljasaatmist Ukrainast sümmeetriliseks vastuseks ja jätab endale õiguse vastusammudeks ühe Ukraina Moskva saatkonna diplomaadi suhtes.