Eestlane sõitis Helsingi III ringteel vastassuunavööndis. Häirekeskus sai selle kohta mitmeid teateid ja politsei ajas meest taga, vahendab Ilta-Sanomat.

Vastassuunavööndis sõitnud auto põhjustas Vantaas ja Espoos mitmeid ohtlikke olukordi.

Enne õnnetust sõitsid politseinikud õiges suunavööndis eestlase kõrval ja püüdsid teda peatuma saada. Seda mees aga ei teinud ja põrkas oma BMW-ga kokku vastu tulnud sõiduautoga. Kokkupõrge leidis aset Järvenperä ja Bemböle vahelises piirkonnas.

Sõiduautos olnud soome abielupaar hukkus. Mees oli 52- ja naine 46-aastane.

Avarii põhjustanud eestlane jäi ellu, aga vajas haiglaravi. Prokurör nõuab talle pikka vanglakaristust kahe tapmise, raske liiklusohtliku olukorra tekitamise ja raske joobes autojuhtimise eest. Mehe joove oli testimishetkel 2,17 promilli.

Et kuriteo nimetus on tapmine, leiab prokurör, et mees tegutses tahtlikult. Süüdistaja arvamuse järgi teadvustas mees seega endale, et sellise liikluskäitumise tagajärg on kõrvaliste isikute hukkumine.

Ühe tapmise eest on Soomes minimaalne karistus kaheksa-aastane vangistus. Kui mees mõistetakse süüdi kahes tapmises ja teistes väiksemates kuritegudes, ootab teda minimaalsest rangem karistus.

Politsei ülekuulamistel väitis eestlane, et ei mäleta sündmustest midagi. Ilta-Sanomate andmetel on mehe alaline elukoht Eestis. 47-aastane mees vajab endiselt ravi.

Süüdistaja nõudis varem sel nädalal mehe tagaselja vahi alla võtmist, et ta antaks Eestist Soomele välja. Kohus seda taotlust siiski ei rahuldanud.

Kohtu sõnul ei ole põhjust kahtlustada, et mees jätab vabatahtlikult Soome kohtusse tulemata. Advokaadi sõnul ei kavatse mees kohtust kõrvale hoida. Praegustel andmetel algab kohtuprotsess Lääne-Uusimaa esimese astme kohtus septembris.