„Teda kahtlustatakse mõrvas, mis seisnes kolme inimese noaga löömises. Löömise tagajärjel suri üks inimene ja teised said nii tõsiselt viga, et vajasid haiglaravi. Lisaks sellele kahtlustatakse teda eelmisel aastal toime pandud neljas kehalise väärkohtlemise juhtumis, kusjuures kõigil kordadel on mees kahtlustuse järgi olnud alkoholijoobes,“ ütles prokurör Indrek Kalda. „Seoses ühe varasema õigusrikkumisega on ta suunatud alkoholisõltuvusravile, kuid seda ta ei läbinud,“ tõdes prokurör. „Seega on tõsiseltvõetav oht, et vabaduses võiks mees uuesti vägivaldseks muutuda ning ohustada kellegi elu ja tervist.“

Eeluurimise ajaks vahi alla võetud mehele praegu alkoholisõltuvusravi ei tehta, seda saab kohaldada vajadusel üksnes siis, kui ta on viimases kuritöös süüdi mõistetud.

Kas kinnipeetav on pärast kainenemist avaldanud pussitamise suhtes kahetsust?

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold sellele küsimusele vastata ei soovinud, öeldes, et eeluurimise ajal kahtlustatava ütlusi avalikkusega ei jagata. Ta lisas, et praegu on veel vara öelda, millise süüdistuse prokuratuur pussitajale esitab.

Mõrv on raske esimese astme kuritegu, mille eest on karistusena ette nähtud vangistus kaheksast aastast kuni kahekümne aastani või ka eluaegne vangistus.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaaluurimist viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Pussitaja haaras noa peo käigus

Eile hommikul kella 8 ajal pidasid politseinikud kinni 45-aastase mehe, kes täna öösel lõi Haapsalus Tamme tänava korteris kolme inimest noaga. Üks inimene suri.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Üllar Kütt ütles, et sündmusele reageerinud politseipatrull leidis korterist kolm noahaavadega inimest, kaks meest ja ühe naise. “Paraku üks neist, 45-aastane mees, oli saanud surmavaid vigastusi. 47-aastane naine ja 51-aastane mees viidi üliraskes seisundis haiglasse,” sõnas operatiivjuht.

Mees lahkus korterist jalgsi ning ta peeti kinni sündmuskoha lähedal Tallinna maanteel. Kinnipidamisel mees vastupanu ei osutanud, kinnitas Haapsalu politseijaoskonna patrullijuht Meelis Laurmann.

Praeguseks on teada, et korteris viibis seltskond inimesi, kes kõik olid omavahel tuttavad ja tarvitasid koos alkoholi. Mis seal täpselt juhtus, selle peab välja selgitama alustatud uurimine, sõnas Laurmann.

Politsei kinnitusel elas osa peol olnud inimestest selles kortermajas, kuid mitte kõik. Kahtlustatavana kinni peetud mees on küll Haapsalu elanik, ent ei ela selles kortermajas, rääkis Laarmann. Häirekeskust teavitas juhtunust üks selle kortermaja elanik.