Pere on saabunud tagasi Eestisse ning pere teine laps, kes on koolieelik, viibib hetkel Eestis haiglaravil.

Terviseameti info kohaselt ei tehtud nooremale lapsele Egiptuses ühtegi testi, seega täpselt ei ole teada, millesse ta nakatus. Diagnoos oli oksendamine ja kõhulahtisus. Samuti pole teada, kas laps oli viirushaiguste vastu vaktsineeritud.

Terviseamet kutsub inimesi üles suhtuma ettevaatlikult reisimisse mistahes riikidesse. Eriti tähelepanelik tuleb olla reisimisel kolmandatesse riikidesse. Terviseametil pole usaldusväärset ajakohast infot sihtriigi tervishoiusüsteemi võimekuse kohta ega saa tagada, et abi oleks õigel ajal kättesaadav.

Paljudes riikides levivad hoogsamalt ka teised ohtlikud nakkushaigused, millega riigid ei jõua COVID-19 koormusega võideldes tegeleda. Ehk välismaal on oht praegu nakatuda erinevatesse ohtlikesse nakkushaigustesse, mida ei pruugita tuvastada õigeaegselt ega saada ka õigeaegselt arstlikku abi.

Perearstide seltsi juht ja Jürgsensoni perearstikeskuse perearst Le Vallikivi rääkis Õhtulehele, et rotaviiruse vastu on Eestis vaktsineeritud kümme aastat. Lapsi kaitsepoogitakse rotaviiruse vastu kolmandast kuuenda elukuuni.

„Rotaviirus on võimeline vohama ebaküpses soolestikus ja on eluohtlik ainult väikelastele. Nad võivad kaotada väga palju vedelikku ja kui tekib kaasuv bakterinfektsioon, läheb asi väga kurjaks,“ räägib Vallikivi.

Jaga
Kommentaarid