Prokuratuur väitis vandemeestele, et Chauvin mõrvas Floydi, aga advokaatide sõnul järgis nende klient korrektselt politsei väljaõpet, vahendab BBC News.

Kohtuhoone ümber on kaitseks okastraat, kõrged barjäärid ja relvastatud rahvuskaartlased.

Sõltumata otsusest on linnades üle kogu USA oodata meeleavaldusi.

Eile tegid nii süüdistajad kui ka kaitsjad kolm nädalat kestnud kohtuprotsessi viimased avaldused. Prokuröril oli siis veel üks võimalus kaitse argumendid ümber lükata, enne kui vandekohus otsust tegema läks.

Chauvini advokaat Eric Nelson väitis, et tema klient tegi, mida iga mõistlik politseinik oleks sellises olukorras teinud, kus suur mees kähmleb kolme politseinikuga.

Nelson väitis ka, et Floyd tarvitas märkimisväärses koguses narkootikume, sest keha reageerib opioidide tarvitamisele, eriti kui inimesel on diagnoositud kõrge vererõhk.

Advokaadi sõnul ei ole tõenäoline, et politseinik oleks tahtlikult jõu kasutamise reegleid rikkunud, sest ta oli teadlik, et kogu juhtumit salvestatakse.

Prokurör Steve Schleicher kutsus vandemehi kasutama tervet mõistust ja uskuma oma silmi, kui nad mõtlevad videole, milles Chauvin põlvitab Floydi kaelal üle üheksa minuti.

„See ei olnud politseitöö, see oli mõrv,” ütles Schleicher.

Lõppsõna oli eile prokurör Jerry Blackwellil, kes ütles, et juhtum on nii lihtne, et sellest saab aru isegi laps.

Chauvini süüdi mõistmiseks peab vandekohus jõudma üksmeelsele arvamusele. 12 vandekohtunikust kuus on valged, neli mustad ja kaks segarassist. Seitse on naised ja viis mehed.

Floydi surm kutsus 2020. aastal esile ülemaailmsed protestid.

Minnesota osariigi kuberner Tim Walz palus eile julgeolekuabi Ohio ja Nebraska osariikidelt.