Ka Eesti meedias leidis kajastust, et Lätis võeti nädalavahetusel ette omamoodi vaktsineerimisaktisoon - kolme päeva jooksul said seitsmes Läti linnas elanikud võimaluse lasta end koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Protsess käis elava järjekorra põhimõttel. Kokku sai süsti enam kui 8600 inimest.

Järgmine elava järjekorraga vaktsineerimine korraldatakse Lätis aprilli lõpus või mai alguses, kui riiki peaks saabuma suur kogus vaktsiini.

Eestissegi jõudvad kogused kasvavad, ent taolisi üritusi korraldama ei hakata. "Ma arvan, et Eesti inimeste jaoks kõige mõistlikum, nakkusohutum ja mugavam, kui saab eelnevalt registreeruda," sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik Delfile. "Elavas järjekorras ootamine pole enda vaates kõige mugavam valik. Poole pealt võib vaktsiin otsa saada ning pead lihtsalt koju minema. Püüame teha koordineeritult."

Plaan on säärane, et ühel hetkel oleks võimalik teha juba 100 000 vaktsiinisüsti nädalas. Kiik selgitas intervjuus, et seda ohtu pole, et vaktsiinid kuhjuks. Sihiks on see, et suve lõpuks ja kolmandale lainele vastu minnes oleks vaktsineeritud 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast.