Tallinna Sõle spordikeskuse juurde oli kella 16 ajal kogunenud nii palju inimesi, et järjekord vaktsiinihuvilistest ulatus kõrvaltänavani. Kohaletulnute seas oli hulgaliselt noori ja keskealisi. Inimesi püüti algul ära ajada, ent kui see tulemusi ei andnud, otsustati järjekorras eelis anda neile, kellel on kehtiv broneering, kirjeldas üks kohapeal olnud Delfi lugeja.

Vaktsineerimist teostava Confido meditsiinikeskuse juht Kadi Lambot tunnistas Delfile, et olukord ei ole kiita. "Sotsiaalmeedias levivad igasugused üleskutsed," rääkis ta. "Inimesed tulevad 10 kaupa, et kui on vabu vaktsiine, soovime saada - me peame sellega jooksvalt tegelema. Pigem on see takistus."

"Arsti ja keskuse juhina on mul väga raske öelda, et minge koju tagasi. Inimene nuttis ja ütles, et ta naaber suri Covidisse," kirjeldas Lambot. "Me ei suuda neid ukse taga ära hallata."

Tondiraba jäähallis vaktsineerimist läbi viiva Medicumi juht Tõnis Allik ütles Delfile, et ka nende personal on täna tõepoolest vaktsineerinud ettenähtust nooremaid inimesi, kes on ise kaitsepookimise vastu huvi üles näidanud.

"Me oleme samuti kaitsepookinud [nooremaid] inimesi, kes on kohale tulnud. Me vaktsineerime n-ö lisadooside arvelt, mis meil tekkivad. Igast vaktsiini viaalist tekib võimalus lisadoosid saada ja selles mahus me oleme vaktsineerimisi täiendavalt teinud," selgitas ta.

Huvi vanemaealiste seas on Alliku sõnul Tondirabas aga endiselt leige.

"Kui rääkida homsest broneerimisest, siis hommikuks oli meil broneeritud 200 aega, pärastlõunaks pelgalt 150 rohkem ehk kokku 350 aega. Huvi ei ole kasvanud," tõdes ta.

Kui suur osa Tondirabas vaktsineeritutest on üle 65-aastased, ei osanud Allik täpselt öelda.

Ta tõdes ühtlasi, et riik nooremaealiste vaktsineerimisse hästi ei suhtu. "Riik on [selles osas] praegu selgel seisukohal," tõdes Medicumi juht.

Haigekassa avalike suhete osakonna juhataja Evelin Trink kinnitas õhtul Alliku sõnu. "Vaktsineerida tuleb neid vanusegruppe, keda vaktsineerima kutsutakse. Antud juhul oli tegemist isetegevusega," lausus ta.