Ühismeedias kulutulena levivatel fotodel on näha pealtnäha teadvuseta naist kaubanduskeskuse põrandal vereloigus lebamas. Teda ümbritsevad keskuse turvatöötajad.

Avalikus postituses, mis on jõudnud kümnete tuhandete kasutajateni, väidetakse, et konflikt sai alguse sellest, et naine ei kandnud maski ega allunud turvatöötajate korraldustele. Ühtlasi väidetakse, et järgnenud rüseluse käigus löödi naist käeraudadega näkku.

Tähelepanu: järgnev foto võib olla häiriv!

Mis tegelikult juhtus?

Vahejuhtum tõepoolest toimus, ent mitte päris selliselt, nagu seda ühismeedias kirjeldatakse, kinnitasid täna Delfile nii Politsei- ja piirivalveamet kui Kristiine keskus.

Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu ütles Delfile, et politsei sai väljakutse Kristiine keskusesse kella poole kümne ajal, sest seal oli toimunud kallaletung turvatöötajatele.

"Sündmuskohal selgus, et kolm alkoholijoobes isikut olid kaubanduskeskuses aega veetnud ja üritanud kahjustada kaupluse vara. Turvatöötajad otsustasid korrarikkumise lõpetamiseks 21-aastase mehe ning 21-aastase naise kinni pidada, kinnipeetavad osutasid vastupanu selliselt, et tekitasid kahele turvatöötajale kehavigastusi ning nad tundsid valu," kirjeldas Lohu.

"21-aastane kinnipeetud naisterahvas vajas esmaabi ning ta toimetati haiglasse täiendavasse tervisekontrolli. Politsei pidas kinni 21-aastase mehe ning toimetas ta kinnipidamiskeskusesse," lisas välijuht.

Ostukeskuse juht Kristjan Maaroos aga rõhutas, et nii turvatöötajatele kui ründajatele kehavigastustega eskaleerunud korralekutsumine ei saanud alguse sellest, et noored ei kandnud maski, vaid sellest, et nad rikkusid keskuse vara ja ründasid turvatöötajaid.

"Eile õhtul sisenesid Kristiine keskusesse kolm täisealist alkoholijoobes isikut. Üks nendest asus kahjustama keskuse vara, mille tõttu turvamees läks teda korrale kutsuma ning palus keskusest lahkuda. Isik ründas selle peale keskuse turvatöötajat, millest tulenevalt asus ka turvatöötaja ennast kaitsma, koheselt sekkusid ka keskuse teised turvatöötajad," kirjeldas Maaroos.

"Kutsusime olukorda lahendama politsei. Kuna osapooltele tekitati kehavigastusi, siis naisterahvas vajas esmaabi ning noormees toimetati politseinike poolt kinnipidamiskeskusesse," lisas ta.

Juhtumi osas alustati kriminaalmenetlust kehalises väärkohtlemises.