Tallinna tervshoiu kõrgkooli oodatakse tagasi kõiki õppureid, kes on varem õppinud ühe õppeaasta või omandanud vähemalt 60 ainepunkti. Rektor Ülle Ernits ütles Delfile, et kui ainepunkte on kirja saadud vähem, tasub ikkagi kõrgkooliga ühendust võtta. "Alati tasub pöörduda," sõnas ta ja lisas, et kõigile püütakse leida võimalus õeks õppida.

Varem õpingud pooleli jätnud õppuritele koostatakse individuaalsed õppekavad. Ernitsa sõnul peab kool ostsutama, kas uuesti õppida sooviv üliõpilane saab kohe õpinguid jätkata või on mõttekas alustada sügisel koos teistega.

Kokku tuleb õe kutse omandamiseks läbida 210 ainepunkti, mis nominaalajas tähendab kolme ja poolt aastat õpinguid.

Samas tõi Ernits välja, et õeks õppijad saavad juba enne õpingute lõpetamist tervishoidu appi minna. Selleks tuleb läbida kõrgkoolis COVID-osakonda appi minemiseks paaripäevased kiirkursused.

Lisaks käivad Tallinna tervishoiu kõrgkoolis baaskoolitused töötamiseks haigla COVID-19 osakonnas n-ö võhikutele ehk neile, kes pole varem meditsiinivaldkonnas õppinud ega töötanud. Kursus on kõigest kolmepäevane ja kõrgkooli kommunikatsioonispetsialist Lysandra Steinbergi sõnul on huvi sellest osa võtta olnud väga suur - vabu kohti enam ei olegi, need täitusid paari tunniga. Täpset osavõtjate arvu ta öelda ei osanud.

Ernitsa sõnul on haiglad välja koolitatavate õppurite vastu suurt huvi tundnud, sest personali teadupärast haiglates napib.

Lisaks teeb Tallinna tervishoiu kõrgkool arstitudengitele kahepäevaseid kiirkursuseid, et nad saaks minna haiglatesse COVID-osakondadesse appi.