Poola populaarsete telesarjade „Ślepnąc od świateł” ja „Belfer” stsenarist Żulczyk teatas, et prokuratuur esitas talle süüdistuse riigipea solvamise eest Facebooki postituses, vahendab AFP.

„Ma olen, ma kahtlustan, esimene kirjanik selles riigis väga pika aja järel, kelle üle mõistetakse kohut selle eest, mida ta kirjutas,” kirjutas Żulczyk Facebookis.

Eelmise aasta 7. novembril kommenteeris Żulczyk Duda omapäraselt sõnastatud säutsu, milles Duda õnnitles Bidenit „eduka presidendikampaania” puhul, aga teatas, et ootab „nominatsiooni valijameeste kogu poolt”.

Poola parempopulistliku Õiguse ja Õigluse partei (PiS) toetatud Duda oli USA eelmise presidendi Donald Trumpi lähedane liitlane. Trump teatavasti tollal valimistulemust ei tunnustanud.

Varssavi ringkonnaprokuratuuri esindaja Aleksandra Skrzyniarz ütles eile Poola uudisteagentuurile PAP, et süüdistused esitati mehele nimega Jakub Ż.

„Süüdistatavat süüdistatakse avaliku solvamise akti toimepanemises eelmise aasta 7. novembril sotsiaalvõrgustiku veebilehel Poola Vabariigi presidendi vastu, kasutades terminit, mida tavaliselt peetakse solvavaks,” ütles Skrzyniarz.

Skrzyniarz lisas, et süüdistus esitati varem sel kuul ja et kahtlusalune kuulati üle, aga ta ei tunnistanud väidetava akti toimepanemist ja andis selgitusi.

„Ta andis mõista, et avaldus kujutas endast kriitilist hinnangut presidendi tegevusele,” ütles Skrzyniarz.

Oma postituses ütles Żulczyk, et „ei ole olemas sellist asja nagu „nominatsioon valijameeste kogu poolt”", ja lisas, et Bideni presidendiks nimetamne on puhas formaalsus.

„Andrzej Duda on lollpea,” lisas Żulczyk.