Tallinna lennujaamast lahkus laupäeval Hurghadasse Eesti kodanik, kellel oli sama päevani kehtiv karantiinikohustus. Samal päeval lahkus Tallinna lennujaamast Sharm el Sheiki teine Eesti kodanik, kes rikkus sellega eneseisolatsiooni nõudeid. Samuti lendasid veel kolm Eesti ja üks Suurbritannia kodanikku Londonisse. Sellega rikkusid nad eneseisolatsiooni nõudeid.

Tallinna piiripunkti juht Raavo Järva lisas, et politsei ei takista inimeste riigist väljumist ega teavita reisisihtkoha riiki rikkumisest, küll aga peaks inimene Eestist lahkudes olema tutvunud nii sihtriigi kui ka transiitriigi sisenemise ja võimalike eneseisolatsiooni tingimustega. Sama tuleb arvestada ka Eestisse tagasipöördumisel.

Samuti ei pea inimene, kellele on määratud liikumisvabaduse piirang, taotlema PPA-lt piiriületuseks eriluba.

Raava märkis, et eneseisolatsiooni rikkumisi on ette tulnud mõned korrad, ent õnneks ei ole tegemist laialt levinud praktikaga. Küll aga peaks rikkujad tema sõnul vaatama eelkõige endasse ja mõtlema, kas tänasel hetkel, kui nakatumine on kõrge enamikes riikides, tasub riskida nii enda kui kõigi teiste lennukis, laevas või bussis olevate inimeste tervisega. "Vastutustundlikum on olla kodus eneseisolatsiooni lõpuni, saada kätte negatiivne koroonatesti tulemus ja alles siis minna teise riiki reisima.“