Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses tervitas kuningas uusi suursaadikuid töö alustamise puhul ja lubas kuningriigi igakülgset toetust kahepoolsete suhete arendamisel.

„Viimase viie aasta jooksul on Eesti eksport Saudi Araabiasse ligi poole võrra kasvanud ja arvestades Saudi Araabia valitsuse keskendumist teadusmahukale innovatsioonile ja digilahenduste kasutuselevõtule, on kahepoolsel kaubavahetusel suur arengupotentsiaal. Mõned meie ettevõtted on juba Saudi Araabias aktiivselt tegutsemas. Viimati toimunud kohtumistel olen kogenud ka saudide märkimisväärset huvi Eestis väljatöötatud e-lahenduste, aga ka näiteks kaitsetööstuse ja toiduvaldkonna toodete vastu. Eelneva põhjal on võimalik kokku panna pikaajaline tegevuskava meie ettevõtete sisenemiseks saudi turule ja riigi rollist sellele kaasa aitamisel,” märkis suursaadik Reinhold.

Diplomaatilised suhted Eesti Vabariigi ja Saudi Araabia Kuningriigi vahel sõlmiti 2003. aastal. Jaan Reinhold on esimene Eesti Vabariigi suursaadik Saudi Araabia Kuningriigis ja resideerib Araabia Ühendemiraatides, olles ühtlasi akrediteeritud suursaadikuks ka Kuveidi Riiki ja Bahreini Kuningriiki. Suursaatkond Abu Dhabis avati 2019. aastal eesmärgiga arendada poliitilisi ja majandussuhteid Eesti ja Pärsia lahe riikide vahel.

Suursaadik Jaan Reinhold on lõpetanud Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo erialal. Välisministeeriumis on ta töötanud Euroopa osakonnas ning välismajanduse ja arengukoostöö osakonna äridiplomaatia ja analüüsi büroo direktorina, samuti suursaatkonnas Vilniuses, peakonsulina Shanghais ja suursaadikuna Kasahstani Vabariigis, Kirgiisi Vabariigis, Tadžiki Vabariigis ja Türkmenistanis. Enne Abu Dhabisse suundumist 2019. aastal oli Reinhold välisministeeriumi idapartnerluse erivolitustega diplomaatiline esindaja ja Eesti Idapartnerluse Keskuse direktor.