Politsei teatel tapeti neli inimest massaažisalongis Atlanta põhjapoolses eeslinnas Acworthis ja neli veel kahes spaas Atlantas endas, vahendab BBC News.

Mingit motiivi ei ole veel kindlaks tehtud.

Samas on viimastel kuudel sagenenud vihakuriteod Aasia päritolu ameeriklaste vastu. Neid on õhutanud asiaatide süüdistamine koroonaviiruse levikus.

Esimene tulistamine leidis aset kohaliku aja järgi kella 17 ajal Cherokee maakonnas Acworthis Youngsi Aasia massaažisalongis.

Šerifibüroo esindaja Jay Baker ütles, et kaks inimest suri kohapeal ja kolm viidi haiglasse, kus kaks suri. Hiljem kinnitas Baker, et ohvrid olid kaks Aasia päritolu naist, valge naine ja valge mees ning latiinost mees sai haavata.

Vähem kui tund hiljem kutsuti politsei Atlanta kirdeossa Gold Spasse, kus politseinikud leidsid kuulihaavadega surnuna kolm naist.

Seejärel kutsuti politsei üle tänava Aromatherapy Spasse, kust leiti surnuna veel üks naine.

Valvekaamerate salvestusi uurinud uurijad avaldasid kahtlusaluse foto. Politsei teatas, et Crispi maakonnas umbes 240 kilomeetrit Atlantast lõunas vahistati pärast tagaajamist Robert Aaron Long. Bakeri sõnul on uurijad väga kindlad, et tegemist on tulistajaga.