Täna jõudis Eestisse 21 600 doosi AstraZeneca vaktsiini, millele tuleb lisa 12. märtsil, kui saabub veel 9600 doosi.

Eile saabus Eestisse 14 040 doosi Pfizer/BioNTechi vaktsiini. 14. märtsil jõuab Eestiss Moderna koroonavaktsiini tarne 7200 doosiga.

Kokku peaks sel nädalal Eestisse jõudma 52 440 doosi vaktsiini.

Tänahommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud kokku 105 845 inimesele, kellest 44 235 on saanud mõlemad doosid. Ööpäeva jooksul manustati 3694 doosi, kokku on manustatud 150 080 vaktsiinidoosi.

Eelolevatel nädalatel jätkub paralleelselt perearstide juures riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimine ning erinevate tervishoiuasutuste juures eesliinitöötajate — haridusasutuste töötajate, politsei- ja päästeteenistujate ning kohalike omavalitsuste sotsiaalhoolekande valdkonna töötajate vaktsineerimine. Statistikat vaktsineerimiste kohta saab vaadata Terviseameti koroonaviiruse andmestikust. Inimene ise saab oma vaktsineerimisi vaadata Patsiendiportaalis digilugu.ee.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastastele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.