Varem oli piletikontrolöridel seaduslik õigus tõsta alla 16-aastane reisija tasumata sõidu eest ühistranspordist välja ka juhul, kui viimasega ei ole kaasas ühtki täiskasvanut. Tänasest ei ole see enam võimalik, vahendab TASS.

“7. märtsil jõustub seadus, mis keelab alla 16-aastaste laste sunniviisilise eemaldamise ühistranspordist tasuta reisimise eest juhul, kui neid ei saada täiskasvanu,” ütles Riigiduuma esimees Viatšeslav Volodin.

Ta rõhutas, et nüüd peavad ühissõidukite juhid ja kontrolörid mõistma, et pileti puudumise eest lapse väljaviskamine tähendab föderaalseaduse rikkumist ja selle eest võetakse vastutusele.

Volodin lisas, et seaduse eesmärk on ennetada laste ühistranspordist väljaviskamise juhtumeid, millest üks leidis hiljuti aset Kirovi oblastis, “kus 12-aastane tüdruk hilisõhtul kahekümnekraadises pakases bussist maha tõsteti”. Venemaa lasteõiguste volinik Anna Kuznetsova avaldas lootust, et jõustuv seadusemuudatus aitab tagada, et “Kirovi juhtum jääb viimaseks omataoliseks”.