Läti presidendi Egils Levitsi ametilossil heisati eile kohaliku riigilipu kõrvale ka Eesti lipp. Sama laskis oma büroohoone fassaadil teha peaminister Krišjānis Kariņš.
Leedu välisministeerium meenutas riikide pikaajalist sõprust, õnnitlused edastas ka peaminister Ingrida Šimonytė.
“Oleme üksteisele nii-nii lähedased,” tõdes Soome peaminister Sanna Marin peaminister Kaja Kallasele saadetud tervituses. “Peatse kohtumiseni!” Soome saatkonna videokaart nägi välja selline.
Meie iseseisvuse taastamist esimesena tunnustanud Islandi president Guðni Jóhannesson kinnitas, et häid suhteid saab veelgi parandada.
Venemaa president Vladimir Putin kirjutas Kersti Kaljulaidile paar päeva varem saadetud õnnitluses, et soovib kõigile Eesti elanikele õnne, heaolu ja edu. Õnnitluse avaldas eile ka Vene saatkond, kes korvas selle kohe postitusega, kus välisminister Sergei Lavrov kurdab Baltikumis väidetavalt lokkava inimõiguste rikkumise üle. Nojah siis.
Putinist mitu korda pikema kirja saatis meile USA välisminister Antony Blinken, kes rääkis majandus- ja julgeolekukoostööst, demokraatia kaitsest ja muudest ühistest eesmärkidest. Saatkond lisas omalt poolt videoõnnitluse USA Euroopa-vägede orkestri poolt sissemängitud Eesti hümniga.

EL-i ülemkogu eesistuja Charles Michel avaldas oma õnnitluse eesti keeles.

Prantsusmaa saatkond meisterdas meile südamliku video, kus kohalikud prantslased räägivad asjadest, mis neile Eesti juures kõige rohkem meeldivad – sealhulgas hea õlu, kiire internet ja puhas loodus.

Paljude väliseestlaste kodumaal Kanadas korraldati lisaks õnnitluskaartide saatmisele ilus žest: tuledega värviti sinimustvalgeks Toronto kõrgeim (ja maailma üks kõrgeimaid) ehitisi CN Tower, samuti USA piiril asuva Niagara juga.
Taani suursaadik Kristina Beckvard alustas pidupäeva hommikut igati väärikalt, šampanja ja pannkookidega.

Norra saadik Rolf Einar Fife soovis korraga õnne nii Eestile kui oma peaministrile Erna Solbergile, kes sai eile 60-aastaseks.

Poola välisministeeriumi asekantsler Paweł Jabłoński soovis Eesti rahvale jõukust ja kiitis majandus- ja liitlassuhteid.

Tšehhi saadiku David Králi sõnul tasuvad väärtustamist nii iseseisvus, vabadus kui ka enesemääramisõigus.

Briti saadik Theresa Bubbear tõstis esile liitlassuhteid ja vabaduse eest hukkunute mälestust. “Sombusele ja jäisele ilmale vaatamata on tunded soojemad kui kunagi varem,” kirjutas saadik.

Hollandi saadik Özlem Canel aga juhtis tähelepanu Šotimaa meedias ilmunud loole, kus räägitakse Eesti edust ja leitakse, et ka šotlased saavad sellest õppida.

Itaalia saatkond meenutas, et tänavu saab 100 aastat sellest, kui nende valitsus Eesti iseseisvust tunnustas. Muu hulgas osalesid pidupäeva tähistamisel eile ka Itaalia ja Saksamaa sõjalennukeid.

Saksa suursaadik Christiane Hoffmann tegi videopöördumise, kus väljendas lootust, et koostöö jätkub veel palju-palju aastaid.