Eile kella 06.00st täna kella 06.00ni laekus häirekeskusele 275 teadet juhtunud liiklusõnnetustest, millest kolmes sai kergemaid kehavigastusi viis inimest. Kõige rohkem teateid liiklusõnnetustest laekus politseile Tallinnast – pealinnas registreeriti koguni 177 liiklusõnnetust.

"Valdav enamus liiklusõnnetusi oli seotud äärmiselt raskete teeoludega, kuid õnneks tõsisemaid liiklusõnnetusi oli suhteliselt vähe," kommenteeris PPA operatiivjuht Tago Trei. "Enamus neist olid lahendatud kohapeal ilma politsei sekkumiseta."

20-l korral pidid sekkuma politsei avariigrupid, et sündmuskohal liiklust reguleerida ning tagada nendel teelõikudel liiklusturvalisus.

"Eile oli politsei fookus ennekõike suunatud liikluse rahustamisele – olime nähtaval politseivärvides sõidukitega, vajadusel kasutasime vilkureid, et juhtida tähelepanu ohtlikele teelõikudele, ning kontrollisime sõidukite tehnilist seisu, et tehniliselt mittesobivad sõidukid liiklusest eemaldada. Ühtlasi informeerisime transpordiametit kohtadest, kus liiklusolud olid eriti halvad ning vajasid kiiremas korras hooldust," sõnas Trei.

Transpordiamet palub liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata kõik sõidud edasi. Raskeveokitel soovitatakse jälgida teeolusid ning kõrvalteedel liiklemist veel vältida.

Transpordiamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.