Peaminister Kaja Kallaselt küsiti pressikonverentsil, kuidas ta suhtus Soome valitsuse eilsesse otsusesse piiranguid Eestile veel kolm nädalatp pikendada - otsuse kohaselt kehtivad karmid sissesõidupiirangud nüüd 18. märtsini. Kallas ütles, et mõistab nakatumisnumbreid vaadates Soome otsust. Küll aga on Kallase sõnul viise, kuidas saaks siiski piiranguid Eestile leevendada.

Selleks oleks vaja, et kõik reisijad hangiksid enne reisimist endale sertifikaadi, mis näitaks, et neil pole koroonaviirust.

Soome peaminister Sanna Marin ütles seepeale, et nende valitsus saatiski täna parlamenti kohustuslikku testimist käsitleva eelnõu, mille jõustumisel saaks ka piiranguid Eestist reisijatele leevendada.

Kaja Kallas kutsus kohtumisel Soomet üles ka Eesti juhitud WHO vaktsineerimispassi programmiga liituma. Kallase sõnul võiksid Eesti ja Soome olla Euroopa Liidu nn Silicon Valley, olla innovatsiooni ja digilahenduste liidrid.

Kohtumisel peaminister Mariniga oli kõne all eelkõige COVID-19 kriisi lahendamine, Eesti-Soome piiriülene liikumine ning vaktsineerimise kiirendamine. Lisaks keskenduti Eesti-Soome koostööle ja tulevikusuhetele ning järgmisel nädalal toimuva Euroopa Ülemkogu teemadele, milleks on COVID-19, julgeolek ning välissuhted.

Sauli Niinistöga arutab peaminister Kallas tervisekriisi lahendamist, Atlandi-üleseid suhteid ning Venemaaga seonduvat.

Soome president Sauli Niinistö tõdes ühismeedias, et tal oli Kallasega viljakas kohtumine.