Vallavanem Illar Lemetti sõnul analüüsis vallavalitsus põhjalikult erinevaid variante ning otsustas teha volikogule ettepaneku suurenda eralasteaedadele ning eralastehoidudele makstavat toetust, mis omakorda võimaldab ühtlustada lapsevanematelt küsitava kohatasu.

Volikogu noorsoo- ja hariduskomisjoni liikme Riina Aasma kinnitusel oli lasteaia kohatasude ühtlustamine kokku lepitud võimuliidu koalitsioonilepingus ning tänasega lahendasime aastaid üleval olnud küsimuse.

Seni kehtis kord, mille järgi erines lapsevanemate poolt makstav lasteaia kohatasu kaks või enam korda sõltuvalt sellest, kas laps käib vallale kuuluvas lasteaias, eralasteaias või lastehoius. Kui 450 eralasteaias ja -hoius käiva lapse vanemad maksavad ühes kuus kohatasu vähemalt 116 eurot, siis valla enda lasteaedades tuleb 950 lapse vanemal iga kuu tasuda 58 eurot.

Aprillist alates tuleb lapsevanematel tasuda nii munitsipaallasteaedades kui ka valla lepingupartneriks olevates eralasteaedades ja eralastehoidudes kohatasu 58 eurot kuus.

Eralasteaiad ning -hoiud peavad vallavalitsusele hiljemalt 1. märtsiks vastama, kas nad liituvad valla uue toetuslepinguga, mille puhul jääb lapsevanemale kohatasuks 58 eurot, või valivad vabatahtliku toetuse lepingu, mille puhul on kohatasu reeglina kõrgem.

Alates 5. märtsist avaldab Viimsi vallavalitsus kodulehel nimekirja nendest eralasteaedadest ning -hoidudest, kes on otsustanud liituda uue korra alusel väljapakutud toetuslepinguga.