Vaja läheb:

150 g pehmet võid

125 g pehmet ja kerget pruuni suhkrut

100 g tuhksuhkrut

2 tl vanilliekstrakti

1 külm muna

1 külm munakollane

300 g jahu

0,5 lt söögisoodat

320 g šokolaaditükke

Valmistamine:

Kuumuta ahi 170 kraadini. Sulata või ja lase pisut jahtuda. Sega pruun suhkur tuhksuhkruga, kalla hulka jahtunud või ja sega hoolega läbi.

Lisa vanill, muna ja munakollane ning sega aktiivselt, kuni segu kreemjaks muutub.

Aeglaselt lisa jahu ja sooda, sega väga ettevaatlikult, kuni ained segunevad (ära aktiivselt klopi!) ning viimasena sega sisse šokolaaditükid.

Vormi tainast ümmargused pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 8 cm vahedega. Tainast saad küpsetada mitu plaaditäit, pane vahepeal tainas külmikusse.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 15-17 minutit, kuni küpsiste ääred muutuvad kuldseks. Lase ahjuplaadil umbes 5 minutit jahtuda ning tõsta siis restile, kuni küpsised on täielikult jahtunud.