„Euroopa Liidus toimuv mõjutab otseselt ka Eestit ning ülevaade olukorrast aitab mõista, kuidas läheb Euroopa Liidul ja millised on hetke olulisimad teemad. On mitmeid sündmusi, mis mõjutavad Euroopa Liitu ja selle liikmesriike veel aastaid, ning just nendest juttu tulebki,” räägib Paet.

Üheks arutelu teemaks on koroonaviirusevastane võitlus ja Euroopa Liidu hakkamasaamine sellega: millised on olnud senised õppetunnid ning mida peaks tulevikus paremini tegema? Teiseks aruteluteemaks on Brexit ning Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi tulevikusuhted: milline on olukord praegu ja mis ootab lähiajal ees? Veel tuleb jutuks Euroopa Liidu majanduslik ja rahanduslik olukord, eriti seoses uue pikaajalise eelarve ning taasterahastuga. Aga ka Euroopa Liidu suhted USA, Venemaa ja Hiinaga.

Arutelu juhib Euroopa Parlamendi liige ja väliskomisjoni aseesimees Urmas Paet, kes on teemasid lähemalt lahti rääkima palunud Eesti alalise esindaja Euroopa Liidu juures Aivo Orava, majandusteadlase ja Eesti Panga endise presidendi Ardo Hanssoni ning Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Eestis Kristina Köhleri.

Arutelu kantakse 27. jaanuaril kell 15.00–16.30 otse üle nii Delfi TVs kui ka Urmas Paeti Facebooki lehel. Arutelu toimub eesti keeles ja on kõigile tasuta!

Mis seisus on Euroopa tervis? Vaimne, füüsiline, poliitiline ja majanduslik
27. jaanuaril kell 15.00–16.30

Otseülekanne Delfi TVs ja


Kõnelejad:

Aivo Orav – suursaadik, Eesti alaline esindaja Euroopa Liidu juures

Ardo Hansson – majandusteadlane ja Eesti Panga endine president

Kristina Köhler – Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Eestis


Arutelu juhib Euroopa Parlamendi liige ja väliskomisjoni aseesimees Urmas Paet.

Arutelu toimub eesti keeles ja on kõigile tasuta!


Arutelu toimub eesti keeles ja on kõigile tasuta!
Jaga
Kommentaarid