Kinosaali tehnilise lahenduse teostas Atea, kes paigaldades 6,2 diameetriga ruumi 4 laserprojektorit, mis loovad torniseinal katkematu pildi 2,1 meetri ulatuses. Lisaks projektsioonilahendusele seadistas Atea kinosaalis kvaliteetse helivõimendussüsteemi ja multimeediasüsteemi juhtimislahenduse.

„15. sajandil Uus-Pärnu hansalinna kaitse- ja vangitornina rajatud Punane torn on üks tähtsamaid turistide külastusobjekte Pärnus. Viimastel aastatel oli ulatusliku remondi tõttu vaba juurdepääs torni suletud. Nüüd on muuseumil Punases tornis pakkuda kunagisele kaitsekorrusele ringpanoraamina ehitatud kino, kus vaatajaid ootab kümneminutine Pärnu ajalugu tutvustav animafilm “Armutu ja armulik ajalugu. Punases tornis läbi 15 000 aasta”, sõnas Pärnu muuseumi arendus- ja turundusjuht Maarja Padari-Kallit.

Atea on sarnaseid multimeediaprojekte teinud mitmeid, kuid ometi on valminud lahendused kõik omamoodi ja ainulaadsed. Esimene ja kõige mahukam oli Narva Aleksandri kiriku laeprojektsioon. Seejärel Meremuuseum, Hiiumaa Tuuletorn, Kuressaares Thule Koda.

„Igas projektis on olnud oma väljakutsed ja oma keerukused, sest objektid on olnud kõik erineva kõrguse, laiuse või kujuga, kuid tehnoloogia nutikas kasutamine aitab luua midagi enneolematut ning see annab hoogu juurde ka järgmisteks innovaatilisteks ja omanäolisteks lahendusteks,“ sõnas Atea IT lahenduste üksuse juht Anton Hajenko.

Multimeedialahenduse jaoks lõid animatsiooni “Armutu ja armulik ajalugu. Punases tornis läbi 15 000 aasta“ loovagentuur Pult koostöös Pärnu muuseumi ja Pärnu ajaloo ekspertidega Tartu Ülikoolis.