"Lauljatega käib kaasas suur teejoomine" ütleb lauljanna Rita Ray (24). Tempoka elustiiliga noor naine mõistab vajadust olla terve ja vaimselt tasakaalus. Eluterved hoiakud on väärtus, mida hoida.

"Ma ise tunnen, et mul on vaja olla pidevalt hästi terve ja vaimselt tasakaalus oma kehaga, et ma jõuaksin taluda seda pinget ja stressi, mis mul igapäevaselt on," ütleb ta. Kui stress siiski pääseb kimbutama, tahaks Rita ühekorraga süüa ja laulda.

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Mari-Liis Ilover kirjutab novembrinumbris hea ulukiroa valmistamise kunstist. Ulukiliha on teadagi mineraalirikas ja maitsev, aga selle valmistamine eeldab oskusi töödelda taist ja sitket liha. Kui juurde sobitada veel metsamaitseid seentest marjadeni ja kohalikke juurikaid, võib mõnust mõmisema jäädagi. Proovi suurepäraseid maitsekombosid metsloomalihaga!

Artiklit saab lugeda SIIN

Kas ulukiliha on ohutu? Kas hunti võib süüa? Mis on looduse humaniseerimine? Kuidas käib metsloomaliha esmatöötlus? Kas jahimehed elavad teisel planeedil kui linnainimesed. Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju vestles mees- ja naissoost küttidega kõigest sellest ja paljust muust. Vaata, millised on jahimeeste arvates parimad toidupalad ja kuidas neid valmistada, kui valikus on põder, metskits, karu, metssiga või kobras.

Artiklit saab lugeda SIIN

Kui gurmaanist kokk Orm Oja vahetab töökohta, jõuab teade peavoolumeediasse. La Bottega köök on tema käe all lühikese ajaga teinud läbi tõelise uuenduskuuri. Salakuulaja käis kohal ja jagab muljeid!

Artiklit saab lugeda SIIN

Tunne end hästi ja valmista veganite pilaff, mis on mõnus ja värviline vahepala või täistaimne roog, mille retsept tasub lisada oma kollektsiooni. Isuäratav taldrikutäis valmib lihtsatest toiduainetest ja kiiresti.

Artiklit saab lugeda SIIN

Toitumisnõustaja Teele Teder kirjutab värskes numbris menüü planeerimisest. Tundub ju mõistlik selle asemel, et iga päev töölt koju minnes poes tühja pilguga ringi ekselda. Koostage hoopis nädalamenüü, kus kõik täpselt kirjas. Raha hoiate ka seejuures tublisti kokku. Lisatud näidismenüü 2-le.

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen kirjutab hakklihatoitudest, mida liigitame tavaliselt argiste sekka. Kui liha pannil kiiresti pruunistada, võimaldab see edasiarendusi pea lugematul hulgal. Hakkliha praadimine võib tunduda lihtne, aga ka siin on vaja silmas pidada mõnd olulist reeglit, et tulemus oleks mahlane ja parasjagu pruunistunud. Vaata soovitusi, kuidas seda kõige paremini teha!

Artiklit saab lugeda SIIN

Paljud ei jõua iga päev kööki tunniks ajaks süüa tegema. Küll saab teha pajaroogi topeltkoguses ja ülejäägi sügavkülmikusse panna ning vajadusel sealt välja võtta. Pakume novembrinumbris välja 4 külmutamiseks sobivat rooga.

Artiklit saab lugeda SIIN

Rubriigis "Mehed köögis" kirjutab Aare Arndt imevidinast multikeedupotist. See ei nõua köögis palju ruumi, sobib hästi suvilatesse, kiire elurütmiga inimestele ning loomulikult alternatiivseks vahendiks täisulikesse koduköökidesse. Kas tõesti on multikeedupott vajalik?

Artiklit saab lugeda SIIN


Botaanik Urmas Laansoo kirjutab bataadist ehk maguskartulist, mida saab kasvatada ka Eestis. Bataat on mitmekülgne pudrust jahuni. Pakume välja 4 suurepärast rooga: bataadituhvlid, feta ja lehtkapsaga ahjubataadi, kanasalatiga täidetud bataadi ja bataadipüreega kaetud karjasepiruka.

Artiklit saab lugeda SIIN

Vaata ka retsepte, mis sobivad hubaste õhtute juurde köögis. Võta tööpäeviti ka aega süüa teha ja rahus süüa. Üheskoos naudime toitu ja sööme aeglasemalt ning see omakorda on seedimisele tuntavalt kasulikum.

Artiklit saab lugeda SIIN

Kui lõhe või forell ilmub müügile veidi soodsama hinnaga, tee neist kotlette juba ette. Juustuga täidetud kotlette saad hoida sügavkülmas vähemalt kuu aega. Ja tea, et need saavad veelgi paremad kui kalapulgad.

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Kadri Valsberg valmistab novembrinumbris musta tänavatoitu. Pimedal mustal kuul võib fantaasia lendu lasta ja otsida maitseid ning kooslusi, kuhu süsimust kõige paremini sobib.

Artiklit saab lugeda SIIN

Novembrinumbrist leiad ka tippkokk Herkki Ruubeli kogemusloo. "Restoran on koht, kuhu me läheme aega maha võtma. Kõik särab ja sillerdab, teenindaja peab naeratama ja peakokk hea välja nägema. Ega eriti mõelda ega räägita, et 21. sajandi haigused - ärevus, stress, depressioon - kummitavad ka seal. Koos ohtra mõnuainete tarvitamisega: alkohol, narkootikumid ..." 30-aastaselt ületöötamise ja stressi tõttu infarkti saanud Ruubel otsustas oma lugu teistega jagada. Lisatud psühholoog ja tööõnne uurija Tiina Saar-Veelmaa kommentaar.

Artiklit saab lugeda SIIN

Mida tööle süüa kaasa võtta? Pakume välja 3 kiiret, maitsvat ja tervislikku salatit.

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Moonika Siimets kirjutab igapäevasest söögitrallist koos lastega. Kuidas lapsed hommikul voodist välja saada ja õigeaegselt lasteaeda ning kooli toimetada nii, et kõigil kõhud täis? Siimets tõdeb, et hoolitseda lapsevanemana ka enda eest on veelgi keerulisem arenguülesanne kui hoolitseda oma pere eest.

Artiklit saab lugeda SIIN

Sommeljee Annamari Nikkel käsitleb novembrinumbris veinide vanuse teemat. Kui vanaks veinid elavad? Millal on õige aeg need ära juua? Kas on ikka nii, et mida vanem vein, seda parem? Ühtlasi saad loost teada, kuidas avatud veinipudelit säilitada ja millised veinid pole mõeldud säilitamiseks.

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen kirjutab magusatest küpsetistest, mis lausa küsivad hapukate marjade järele. Vaata retsepte, milles palukad ja kuremarjad annavad nii maitset kui kaunist värvi. Lahtised pohlapirukad kohupiimaga, kakao-toortatrarull kohupiimavahu ja jõhvikatäidisega, purukook pohla-õunamoosiga ja jõhvikatäidisega pidusai just sellised ongi! Ja muidugi pohladega Brita kook kodujuustukihiga. Vaata soovitusi Brita koogi valmistamiseks!

Artiklit saab lugeda SIIN

Oma Maitse toimetaja Martin Hanson kirjutab humoorikalt isadepäeva soovidest ja sellest, kuidas see päev võiks välja näha juba alates hommikust. Ta esitab isadele ühe lihtsa küsimuse: mida te tegelikult isadepäevaks soovite?

Artiklit saab lugeda SIIN