Kalev Kesküla.

Žürii andis seekord välja ka rea eripreemiaid:

Toomas Toomsoo – parima veini ja tervise teemalise artikli eest “Veinipeavalu müsteerium” (Vine.ee, august 2020). Teema, mis puudutab paljusid ja seletab põhjalikult lahti võimalikud põhjused ning

tagajärjed, kummutades mitmeid müüte.

Kristel Voltenberg – parima veiniblogi postituse eest „Šampanjasõbra teejuht-horoskoop“ (mulligalerist.blogspot.com, detsember 2019). Vahvalt kirjutatud, sisukas, kirglik ja põhjalik, samas meelelahutuslik ning kerge lugeda.

Verner Lepp – parima Eesti Sommeljeede Erakooli sommeljee kursuse õppuri kirjutatud essee eest „Premox – ajalugu ja tänapäev“ (ESA uudiskiri, aprill 2020). Keerukas ja üsna paljude jaoks tundmatu teema on väga sisutihedalt kokku võetud. Nauditavalt vormistatud, koos väga selgete viidetega ning annab põhjaliku ülevaate teemast.

Persoonilugude eripreemia läks jagamisele:

Martin Hanson – artikli eest „Politseinikust sommeljeeks“ (Gurmaan, juuni 2020). Üsna tabavalt kirjeldatud loos on vinoteegi „Time to Wine“ omaniku Georgi Leinemanni olemus ja põnev teekond sommeljeenduseni.

Igor Sööt – artikli eest „Janek "Juss" Kallavus - relikt? Elav legend? Uus normaalsus?“ (Edasi.org, august 2020). Lugu ühe inimese arengust ja tema teekonnast läbi mitmete ajastute koos seikluste, tõusude ja mõõnadega.

Publiku hääletuse eripreemia valimisel osales seekord mitukümmend lugejat. Enim hääli sai Aivar Vipperi artikkel “Rías Baixas – särtsakas merepärl Hispaaniast“ (ESA uudiskiri, juuli 2020).

Teist ja kolmandat kohta jäid omavahel võrdselt jagama Verner Lepa essee “Premox – ajalugu ja tänapäev“ ja Toomas Toomsoo artikkel „Veinipeavalu müsteerium“.

Žüriisse kuulusid Liina Kesküla, Toivo Voit, Heidi Vihma, Siiri Kirikal, Karoline Reinhold ja Kristjan Markii.

Ajakirjanik, luuletaja ja kirjanik Kalev Kesküla võttis eestlaste veinialase harimise enda südameasjaks. Kalevi veinijuhid ja –artiklid olid talle omaselt põhjalikud ja harivad. Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon annab Kalev Kesküla nimelist parima veinikirjutise preemiat välja juba kuuendat korda. Eelmistel aastatel on auhinna võitnud Arne Pajula, Siiri Kirikal, Sakarias Leppik, Kristjan Markii, Kristjan Ots ja Igor Sööt.

Parima veinikirjutise preemia pakub inspiratsiooni sügiskaamose peletamiseks. Auhinna pani kokku Eesti parim sommeljee Karoline Reinhold restoranist 180° by Matthias Diether.