Sündmuse korraldaja, MTÜ Tallinn Restaurant Week juhatuse liikme Martin Breueri sõnul on restoraninädala eesmärk elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kultuurielamusena ning reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta. „Tänavune Tallinna restoranide nädal on hea võimalus aidata muuhulgas kaasa Tallinna vanalinna taaselavdamisele,“ ütles Breuer.

Tallinna restoranide nädalale kohta broneerides saab valida 10 ja 15 euro väärtuses lõunasöögi ning 20 ja 30 euro väärtuses õhtusöögimenüü vahel. Pakutavad lõunasöögid on kahekäigulised, õhtusöögid kolmekäigulised.

2011. aastal alguse saanud 25 osaleva restoraniga Tallinna restoranide nädal on 2020. aastaks kasvanud suurimaks toidukultuuri sündmuseks Tallinnas.