Näkileib: portsjon kompleksseid süsivesikuid

Näkileib on heade komplekssete süsivesikute allikas (72 g / 100 g). Viil näkileiba koos madala rasvasisaldusega toorjuustuga on üks võimalik pärastlõunane tervislik valik. Selle juurde võiks lisada ka midagi värsket ja vitamiinirikast, näiteks kirsstomatid või paar kurgiviilu.

Õun: üks õun päevas ...

... mitte ainult ei hoia arsti eemal, vaid varustab meid ka paljude vitamiinidega. Lisaks annab õuntes sisalduv kergesti imenduv fruktoos kiiresti energiat. Mineraal kaalium mängib aga närvide ja lihaste ainevahetuses olulist rolli.

Müslibatoonid: tervislikud suupisted puuvilja ja teraviljaga

Müslibatoonidest saab ekstra annuse energiat: teraviljad ja kuivatatud puuviljad annavad meile umbes 380 kilokalorit, ohtralt kaaliumi ja magneesiumi, samuti A-vitamiini ning foolhapet. Müslibatoone saate ka ise valmistada.

Banaan: ideaalne vahepala

Banaanid sobivad ideaalselt pärastlõunal, kuna annavad kiiret energiat. Kuigi banaanis on hea 95 kilokalorit 100 grammi kohta, domineerivad selle puuvilja head omadused. Näiteks kiudained tagavad pika küllastumise ning mineraalid kaalium ja raud on head ajutegevusele.

Riisivahvlid

Riisivahvlid leevendavad nälga ja on madala kalorsusega. Soolamata riisivahvlis on 27 kilokalorit. Väike kogus, et pärastlõunal süüa kaks kuni kolm vahvlit. Et vahvlid poleks liiga kuivad, võite neid kasta joogi sisse (tee, kohv) või määrida nendele väherasvast toorjuustu.

Kuivatatud puuviljad: kontsentreeritud energia

Kuivatatud puuviljad (umbes 40 g) aitavad meil uuesti selgelt mõelda ja toimetustega jätkata. Ploomid, kuivatatud aprikoosid ja banaanikrõpsud annab küll ohtralt kilokaloreid, aga samuti silmadele olulist A-vitamiini ja kaaliumi, mis tagab korrapärase südametöö ja reguleerib vererõhku.

Pähklid: peotäis on tervislik suupiste

Kuigi pähklites on suhteliselt palju rasva, on need tervislikud suupisted. Sest mitte kõik rasvatüübid pole halvad. Pähklid sisaldavad küllastumata rasvhappeid. Mõõdukates kogustes (40 g) tarbituna ei anna soolata pähklid mitte ainult energiat, vaid ka palju mineraale nagu kaalium ja magneesium. Nii et kokkuvõttes on see hea valik, mis varustab meie aju energiaga. Lõppude lõpuks ei peeta pähkleid närvide toiduks asjata.

Šokolaad: pole tabu, sest maiustused on lubatud

Vahel võib (tumeda) šokolaadi valida ka pärastlõunaseks suupisteks, sest see tõstab meeleolu. Kogus on siiski oluline: kaks šokolaaditükki või väike tahvel rahuldab magusanälga ja annab suhkru kaudu kiiresti energiat. Parem on süüa šokolaadi aeg-ajalt ja mõõdukalt, kui himule suures koguses järele anda. Ärge unustage ka juua, sest vedelik aitab taas selgemini mõelda ja tööle keskenduda. Tee ja vesi sobivad suurepäraselt vedeliku tasakaalu taastamiseks. Nii et jooge paar lonksu rohkem, kui võiksite soovida.