Eile kogunes koalitsiooninõukogu, et arutada, kas geivähemusi vaenanud siseminister saab ametisse jääda või mitte. Enne seda põrutas isa asemel ajakirjanikele esinenud Martin Helme, et Ratas ja Keskerakond on EKRE-t tagaselja rünnanud, sest mõistsid Mart Helme ütlused hukka, kuigi on ammu teada, et nemad seisavad traditsiooniliste pereväärtuste eest.


Helme rõhutas samas, et EKRE on valmis koalitsioonis jätkama, aga see ei saa tulla selle hinnaga, et nendel tuleb oma väärtusi muuta või neid pehmemalt esitada. Ta lisas, et küsimus ei ole mitte selles, kas peaminister EKRE-t usaldada saab, vaid kas erakond Ratast usaldab.

Helme kinnitas ka, et EKRE jääb valitsusse ainult juhul, kui Mart Helme ministriametis jätkab. Kui tema läheb, läheb ka EKRE.

Valitsus veel püsib

Pärast Helme esinemist kogunes koalitsiooninõukogu, et arutada, kuidas valitsuskriisist üle saada ja kas Mart Helme saab ministrina jätkata või mitte. Ratas nentis, et olukord on endiselt keeruline ja järgnevatel päevadel tuleb lahendust edasi otsida, kuni kõigil osapooltel on selleks soov. Kuigi Helme jäi ametisse ja valitsus püsib, ei öeldud kindla sõnaga välja, et see ka nii jääb.

Järgnevad päevad näitavad, kas koalitsioon seisab tugevalt või on peaministril lõpuks mõõt täis. Delfi kajastab valitsuskriisi edasisi arenguid otseblogis.