Jüri Ratas vastas küsimustele otsuste järjepidevuse, eelarvepoliitiliste valikute, riigieelarve, ministri pädevuse, õpetajate palgatõusu, valitsuse kommunikatsiooni, viiruse leviku tõkestamise ja investeeringute kohta.

Kõige tulisem debatt puudutas ettevõtja Hillar Tederi annetust Keskerakonnale, mida opositsioon seostab 30 miljoni euro suuruse laenuga Tederi poja arendatavale Porto Francole.

Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas ütles, et selliseid ettevõtteid, kes saavad riigilt nii suures ulatuses turutingimustest tunduvalt soodsamalt käibekapitalilaenu, ei ole. "Kas teil kellad ei hakanud helisema, mingid tuled ei läinud põlema, et kogu see selline skeem, kus antakse raha, teie otsustate, et anda maksumaksja raha tegelikult ühe ettevõtte käsutusse, ja pärast seda, kui see otsus on tehtud, tuleb teine annetus justkui selle täitmise eest, mitte ainult ei näe halb välja?"

Ratas heitis vastuses Reformierakonnale ette oma juurtest kaugenemist, ettevõtluse eest mitte seismist ja süüdistas parteid selles, et nad on valmis kõik poliitiliseks peenrahaks müüma. Ta rõhutas, et ka Reformierakond on Tederilt üle 650 000 euro annetusi saanud.

"Miks tehti Porto Franco otsus turutingimustest paremas suunas? Kõik need otsused, mis on seal üle 10 miljoni olnud, on tehtud turutingimustest paremas suunas, parema intressimääraga, see on olnudki selle põhimõte," sõnas Ratas ja lisas, et Porto Franco toob majandusse 20 miljonit eurot maksuraha tagasi.

"Minul pole mitte mingisugust teadmist, et antud ettevõtja võinuks teha toetuse MTÜ-le Eesti Keskerakond, mis on seotud Porto Franco otsusega. Ei, sellist seost ei ole," kinnitas Ratas.

Reformierakonna fraktsiooni liige Urmas Kruuse märkis, et osa Tederi annetusest oli tehtud põhjendusel, et valitsus rahastas rallit, mille otsust ei olnud veel. "Te ju saate aru, et riigikogu liikmetel, avalikkusel ja ka teistel ettevõtjatel tekib kahtlus, et asjad ei ole puhtad."

Ratas selgitas, et valitsus vormistas otsuse Rally Estonia toetamiseks 2. juuli istungil, kuid sellele eelnes kuu aja pikkune ettevalmistusperiood ning arutelud põhimõttelise otsuse ürituse toetamiseks langetas valitsus 18. juuni istungil. "Seal anti kultuuriministeeriumile ülesanne valmistada 2. juuli istungiks ette raha eraldamise taotlus ning samuti toimus siis pärast 2. juuli valitsuse istungit tehtud ametlikku otsust Stenbocki majas juba ka korraldusõiguse lepingu allkirjastamine," rääkis Ratas.

Mailis Reps vastas küsimustele koroonaaegse koolikorralduse ning välistudengite kohta.

Raivo aeg vastas küsimusele elatisega seonduva kohta.