Tallinna halduskohus teatas mullu ERR-ile, et 28. novembri määrusega jäeti kaebus käiguta ja anti aega puuduste kõrvaldamiseks 15 päeva. Nüüdseks on Lemetti kaebust täioendanud ja täna peeti esimene nö korraldav istung, kus vaadati üle osapoolte taotlused.

Halduskohus sai 21. novembril Illar Lemetti kaebuse valitsuskabineti nõupidamise memorandumi õigusvastaseks tuvastamiseks. Kaebusega esitati ka esialgse õiguskaitse taotlus valitsusel maaeluministeeriumi kantsleri teenistusest vabastamiseks keelamiseks koostöö mittelaabumise tõttu.

Lemetti jäi kantsleri ametikohast ilma, kuna tal olid lahkhelid toonase ministri Mart Järvikuga. Novembri lõpus otsustas valitsus oma erakorralisel istungil, et Lemetti vabastatakse ametist.

Nimelt pöördus Lemetti riigisekretär Taimar Peterkopi soovitusel Järviku nõuniku Urmas Arumäe võimalike korruptsioonikahtluste pärast prokuratuuri poole ja valitsus otsustas ta selle eest ametist vabastada. Praeguseks on Arumäele esitatud süüdistus ja asja arutatakse kohtus.