Pole tähtis, et te pole hommikul näljane või arvate, et söögi vahelejätmine aitab säästa kaloreid: hommikusöök on kindlasti hea mõte. Keha tarbib üleöö palju energiat. Kui see pärast ärkamist varusid ei saa, napib vajalikku energiat ja ainevahetus aeglustub veidi. Nii et vähemalt jooge klaas mahla või sööge jogurtit, et keha saaks piisavalt energiat, kirjutab portaal GoFeminin.de.

2. Pidev näljatunne

Ärge sööge alla 1200 kcal päevas. Kui sööte vähem, ei jätku teil piisavalt toitaineid. Kuid mis on veelgi olulisem: ainevahetus aeglustub, sest ei saa piisavalt energiat ja läheb säästurežiimile. Kahekordne rumalus: kui sööte pärast dieeti rohkem, hoiab keha kogu täiendava energia rasvarakkudes järgmise näljafaasi ettevalmistamiseks.

3. Ebapiisav vee joomine

Selleks, et keha saaks optimaalselt töötada, peate varustama seda piisava hulga vedelikega. Et ainevahetus hästi toimiks ja ei aeglustuks, peaksite jooma 1,5-2 liitrit – eelistatult vett ja magustamata taimeteed.

4. Piisav füüsiline koormus

Lihased kasvavad treeningu ajal, eriti kui teete jõutreeninguid. Need vajavad oma tööks palju energiat ja ainevahetus kulgeb täie hooga. Igaüks, kes soovib funktsionaalset ainevahetust, peaks tegema regulaarselt trenni.

5. Magamata ööd

Ainevahetus on täpselt sama väsinud, kui tunnete end pärast unetut ööd. See ei saa tegelikult hoogu ja annab pidevalt märku, et vajab uut energiat, mida magus ja rasvane toit pakub. Et seda teiega ei juhtuks, peaksid magamata ööd jääma erandiks.