Selleks, et püsida terve, pöörab üha rohkem inimesi oma toitumisele tähelepanu. Suundumus on juustuburgerite asemel taimsete burgerite poole ja taldrikutelt ei leia varasemaga võrreldes enam nii palju friikartuleid. Neid on asendamas salat. Kas olete tundunud, et on lõputult infot selle kohta, mis on tervislik ja mis mitte? Liigne muretsemine selle pärast, mis on lubatud ja millest peaks hoiduma, pole nii ehk naa hea!

Kõigepealt, ärge paanitsege! Tervislik toitumine ei tähenda, et see peaks olema väljakutse. Vastupidi, keha reageerimist tasakaalustatud toitumisele võib olla huvitav jälgida ja veidi rohkem köögivilju teie menüüs võib elu hoopis rikastada, vahendab portaal Kitchenstories.com.

Väikseid nippe saate oma igapäevaellu lisada ilma suurema vaevata. Näiteks asendage tavaline pasta täisterapastaga või kaaluge järgmisel korral toitu praadides margariini asemel taimeõli kasutamist. Selliseid soovitusi on ohtralt, kuid lõpuks peate otsustama, mis teile sobib.

Kuidas tasakaalustatud toitumine välja näeb?

Keha varustamiseks mitmesuguste toitainetega on oluline, et sööksite tasakaalustatult. Lisaks puu- ja köögiviljadele pakuvad tervisele vajalikku ka täisterapasta, liha ja kala erinevates variatsioonides. Kuid ka siin kehtib järgmine: varieeruge kõigi koostisosadega, sest kui süüa ainult pastat ja riisi, pole see pikas perspektiivis mitte ainult figuurisõbralik, vaid ühepoolse dieedi tõttu jääb puudu nii energiast kui olulistest vitamiinidest.

Ideaalne on süüa puu- või köögivilju igal söögikorral. Seda võimaldab kiirelt, näiteks salat või magustoit õuna näol. Viimases sisalduvad vitamiinid on olulised teie luudele, silmadele, nahale ja närvidele. Kui söögikordade vahel tunnete end näljasena, on mõttekam piirduda peotäie pähklite või köögiviljadega, selle asemel, et enne peamist söögikorda midagi ebatervislikku kiirelt haarata.