Mõisakompleks paikneb kauni Alajärve ääres. Mõisa peahoone terrass laskub läbi pargi järveni. Varaklassitsistlikus stiilis mõisa peahoone on ehitatud 19 sajandi alguses ja seda peeti ümbruskonna üheks kaunemaiks hooneks.

Kunagisest hiilgusest enam palju alles ei ole — 2018. aastal sai hoone tulekahjus tugevalt kannatada — viimase põlengu käigus hävinesid nii mõisa katusekonstruktsioonid kui ka suur osa vahelagedest. Säilinud on vaid hoone välismüürid. Pärast tulekahju on RKASi ettevõtmisel teostatud katuse ja teise korruse laetalade põlenud jäänuste eemaldamine, kogu hoone sisustuse utiliseerimine ning uue puidust katuselae ja katusekonstruktsiooni ehitus, samuti plekist ajutise katusekaate ja vihmaveetorustike paigaldus. Hoone on konserveeritud vastavalt muinsuskaitse nõuetele, kuid vajab uue omaniku käe all täielikku rekonstrueerimist.

Väimela mõisa põleng 28.10.2018

Müüki mineva kinnistu kogusuurus on 43 923 m2. Mõisakompleksi juurde kuuluvad mitmed kõrvalhooned. Väimela mõisa kellatorniga valitsejamaja ja teenijatemaja jäid tulest puutumata, kuid on halvas seisukorras ja vajavad kapitaalremonti. Puidutöökoda ja ait-kuivati on samuti halvas seisukorras ja vajavad rekonstrueerimist.

  • Kui keegi soovib mõisa üles vuntsimise oma elutööks võtta, siis pakkumisi oodatakse kuni 28. oktoobrini.