2004. aastal, napilt enne Eesti NATOsse astumist, läheneb Venemaa luureteenistus Eesti Kaitseministeeriumi ametnikule Alfred Vindile, tehes ettepaneku koostööks. Omakasust ja karjäärihimust kannustatuna otsustab Vint oma riigi reeta. Selliselt algab kodumaine spioonidraama "Reetur", mis toob kaasa pineva kassi-hiiremängu ja aina jõhkramaks muutuvad kuriteod. Kuueosalise põnevussarja peaosalist kehastab Tambet Tuisk, sarjas teevad kaasa paljud Eesti tippnäitlejad, sh Indrek Taalma, Eva Koldits, Mari Abel, Ursula Ratasepp, Mart Nurk jt.

"Reetur" on inspireeritud tõsielulistest sündmustest ja Eestis toimunud spiooniskandaalidest. Sarja idee autor ja konsultant on Andres Anvelt, stsenarist Martin Algus. "Minu jaoks oli väga huvitav mõelda välja süžee, kus mäng käib kõrgetele panustele. Eesmärk oli teha usutav lugu nii tavavaatajatele kui ka vastuluuretöötajatale, politseile ja kõigile, kes on asjaga rohkem kursis," avab Martin Algus.

Spioonidraama on valminud Eesti Rahvusringhäälingu, Elisa ja produktsioonifirma Kassikuld koostöös. Sarja režissöör on ErgoKuld, kelle sõnul on haarava süžee kõrval püütud võimalikult täpselt taastada ka ajastusele omast üldpilti. "Põnevusloo tegemine on ühelt poolt lihtne, aga tehniliselt korraldada, et taustal oleks ka ajastu, see kõige lihtsam ei olnud," tõdeb ta.

"Reetur" on juba enne ETV ekraanile jõudmist pälvinud mitu olulist tunnustust. Tambet Tuisk kuulutati tänavustel filmi-ja teleauhindadel parimaks sarjanäitlejaks ning Eestis tehtud põnevussari on jõudnud üle-euroopalise meediafestivali PRIXEUROPA2020 finalistide sekka parima lavastuslike sarja kategoorias.

"Reetur" alustab ETV-s sel reedel, 18. septembril kell 20.Kohe pärast tele-eetrit saab järgmist osa ette vaadata veebikanalis Jupiter.err.ee.