Kuningas Albert tunnistas, et on Boëli isa, lõpuks selle aasta jaanuaris, olles enne seda üle kümne aasta selle vastu võidelnud, vahendab BBC News.

Boëli ema, paruness Sybille de Selys Longchamps väidab, et tal oli Albertiga 18 aastat kestnud suhe, enne kui Albertist kuningas sai.

Teated abieluvälise lapse kohta hakkasid esimest korda levima 1999. aastal Alberti naise kuninganna Paola mitteametlikust elulooraamatust, mis tekitas kuningliku skandaali.

Boël kinnitas esimest korda, et kuningas Albert on ta bioloogiline isa, intervjuus 2005. aastal. Kuningas kaotas aga puutumatuse kohtu ees alles 2013. aastal, kui poja kasuks troonist loobus. Boël alustas kohe kohtuteed.

Boëli advokaat teatas eile, et nüüd taotleb naine samu õigusi, mis on Alberti kolmel ülejäänud lapsel – praegusel Belgia kuningal Philippe’il (Filipil), prints Laurent’il ja printsess Astridil.

„Delphine’i seisukoht ei ole, et ta tahab või ei taha olla printsess,” ütles advokaat Marc Uyttendaele. „Ta ei taha olla alaväärtuslik laps, ta tahab saada samu privileege, tiitleid ja võimalusi kui tema vendadel ja õel.”

Teadete kohaselt oleks ka Boëli lastel õigus kuninglikule tiitlile, kui kohus tema kasuks otsustab.

Alberti advokaat ütles, et Boëlile saab printsessitiitli anda ainult kuningliku dekreediga, mitte kohtuotsusega.

Paruness Longchamps on öelnud, et tema armulugu tollase Liège’i printsi Albertiga kestis aastatel 1966-1984.

Albert tõusis ootamatult troonile pärast oma venna, kuningas Baudouini (Boudewijni) surma 1993. aastal.