Mar Mikhaeli piirkonda saadeti spetsiaalsete anduritega aparaadid, sest ilmusid kinnitamata teated, et seal tuvastati südamelöögid, vahendab BBC News.

Beirutis suri üle 200 inimese, kui sadamas plahvatas 4. augustil 2750 tonni ammooniumnitraati. Umbes 300 000 inimest jäi kodutuks.

Hoone juures asus tööle päästemeeskond Tšiilist. Seni pole teada, kas rusude all on tõesti elav inimene.

Päästemeeskonnad lõpetasid ööseks otsingud, sest puudusid kraanad suurte hoonetükkide tõstmiseks ja kardeti, et võib toimuda edasine varing. Kohalikud vabatahtlikud lubasid aga tööd käsitsi jätkata ja kohale saabus ka eraisikute organiseeritud kraana, teatasid ajakirjanikud kohapealt. Selle peale naasid teadete kohaselt tööle ka Tšiili päästjad.

Päästjad möödusid kolmapäeva õhtul kõnealusest hoonest, kui nende koer andis märku, et seal on elav inimene. Eile hommikul naastes läks koer samasse kohta ja andis sama märguande. Seejärel otsiti skanneriga südamelööke või hingamist ja kohale toodi ka vahendid kaevamiseks.

Päästjad jaotati seitsmeliikmelisteks meeskondadeks rusude eemaldamiseks tükkhaaval. Aeg-ajalt katkestati töö, et hoolikalt kuulatada.

Tšiili päästjad saabusid Liibanoni 1. septembril. Kohaliku allika sõnul on neil ülimalt tundlik aparatuur, mis suudab tuvastada hingamise 15 meetri sügavuselt.