Tallinnas toimuva kokandusvõistluse Bocuse d’Or´i Euroopa vooru pääsenud on selgunud! Ühendkuningriik ei osale!
Euroopa eelvoor pidi algselt Tallinnas toimuma maikuus, ent lükkus koroonaepideemia tõttu oktoobrisse.
Bocuse d’Or ehk maailma kokandusolümpia annab kokkadele elu võimaluse. Võistlusel valmivad road intensiivse kontrolli ja suure publiku ees ning neid esitletakse tunnustatud kohtunikest koosnevale žüriile.
Iga riigi meeskonnal on vaja sooritada 5 tunni ja 35 minuti jooksul kaks ülesannet. Serveerida tuleb kaks toitu – liha ja kala. Nõuetes on kirjas, et kalaroog (angersäga) serveeritakse taldrikul ja kandikutesti teemaks on Eesti vutt.
Kandik kui test, on võistlusetapp, mille puhul peab žüriile degusteerimiseks esitletav roog olema terviklik ja vastavate garneeringutega.
Pärast kahepäevaseid katseid valitakse kohtunikele enim muljet avaldanute seast 10 riigi esindajad, kes pääsevad suurejoonelisele finaalvõistlusele, vahendab FineDiningLovers.com.
Bocuse d'Or 2020 Euroopa finaali kandidaadid:
Hispaania: Albert Boronat
Holland: Marco van der Wijngaard
Türgi: Serhat Eliçora
Island: Sigurður Laufdal
Eesti: Artur Kazaritski
Taani: Ronni Vexøe Mortensen
Rootsi: Sebastian Gibrand
Gruusia: Erik Sarkisian
Poola: Jakub Kasprzak
Belgia: Lode De Roover
Läti: Dinārs Zvidriņš
Horvaatia: Jurica Obrol
Ungari: István Veres
Soome: Mikko Kaukonen
Prantsusmaa: Davy Tissot
Šveits: Alessandro Mordasini
Itaalia: Alessandro Bergamo
Venemaa: Viktor Beley
Norra: Christian Andre Pettersen
Suurbritannia Bocuse d'Or Europe finaalis ei võistle. Sealse võistkonna esindaja Simon Rogan´i vastavasisulises avalduses on kirjas: "Peale pikka kaalutlust peame kahetsusega teatama, et oleme vastu võtnud otsuse sel aastal Euroopa voorus osalemisest loobuda. Meil on fantastiline meeskond ja ootasime osalemist sellel mainekal võistlusel väga, kuid me tahame võistelda oma parimate võimaluste piires, aga kahjuks on koroonaviirusest tingitud karantiini mõju olnud Ühendkuningriigi majandusele ning meie tööstusele karm, mistõttu pole meil selleks võimalust."
Bocuse d’Ori ehk maailma kokandusolümpia lõi 1987. aastal kuulus prantsuse kokk Paul Bocuse. Tänaseks on sellest kujunenud ääretult prestiižne gastronoomiakonkurss, kus üksteisega võtavad mõõtu tippkokad kogu maailmast.