Bocuse d’Or ehk maailma kokandusolümpia annab kokkadele elu võimaluse. Võistlusel valmivad road intensiivse kontrolli ja suure publiku ees ning neid esitletakse tunnustatud kohtunikest koosnevale žüriile.

Iga riigi meeskonnal on vaja sooritada 5 tunni ja 35 minuti jooksul kaks ülesannet. Serveerida tuleb kaks toitu – liha ja kala. Nõuetes on kirjas, et kalaroog (angersäga) serveeritakse taldrikul ja kandikutesti teemaks on Eesti vutt.

Kandik kui test, on võistlusetapp, mille puhul peab žüriile degusteerimiseks esitletav roog olema terviklik ja vastavate garneeringutega.

Pärast kahepäevaseid katseid valitakse kohtunikele enim muljet avaldanute seast 10 riigi esindajad, kes pääsevad suurejoonelisele finaalvõistlusele, vahendab FineDiningLovers.com.

Bocuse d'Or 2020 Euroopa finaali kandidaadid:

Hispaania: Albert Boronat


Holland:
Marco van der Wijngaard


Türgi:
Serhat Eliçora


Island:
Sigurður Laufdal


Eesti:
Artur Kazaritski


Taani:
Ronni Vexøe Mortensen


Rootsi:
Sebastian Gibrand


Gruusia:
Erik Sarkisian


Poola:
Jakub Kasprzak


Belgia:
Lode De Roover


Läti:
Dinārs Zvidriņš


Horvaatia:
Jurica Obrol


Ungari:
István Veres


Soome:
Mikko Kaukonen


Prantsusmaa:
Davy Tissot


Šveits:
Alessandro Mordasini


Itaalia:
Alessandro Bergamo


Venemaa:
Viktor Beley


Norra:
Christian Andre Pettersen

Suurbritannia Bocuse d'Or Europe finaalis ei võistle. Sealse võistkonna esindaja Simon Rogan´i vastavasisulises avalduses on kirjas: "Peale pikka kaalutlust peame kahetsusega teatama, et oleme vastu võtnud otsuse sel aastal Euroopa voorus osalemisest loobuda. Meil ​​on fantastiline meeskond ja ootasime osalemist sellel mainekal võistlusel väga, kuid me tahame võistelda oma parimate võimaluste piires, aga kahjuks on koroonaviirusest tingitud karantiini mõju olnud Ühendkuningriigi majandusele ning meie tööstusele karm, mistõttu pole meil selleks võimalust."

Bocuse d’Ori ehk maailma kokandusolümpia lõi 1987. aastal kuulus prantsuse kokk Paul Bocuse. Tänaseks on sellest kujunenud ääretult prestiižne gastronoomiakonkurss, kus üksteisega võtavad mõõtu tippkokad kogu maailmast.