Ideaalmaailmas tahaksid kindlasti koristada tunde, nagu enne lapse sündi võimalus oli, rahulikult asjad omale kohale panna, ennastki pesta ja riided vahetada. Tegelikkus on see, et leiad parimal juhul veerand tundi selleks beebi kõrvalt ja seda ka jupiti. Kuidas see olematuna tunduv aeg korras kodus kasuks maksimaalselt siis tööle panna?

1. Läikivad asjad läikima

Ava aknad ja tuuluta! Samal ajal saad 5 minutiga üle käia köögikraani, esiku ukselingi, mis ehk beebipüreene ning ka vannitoa segistid. Esimesena ikka need pinnad, mis asuvad ruumides, kuhu ka külaline satub ja mis talle silma jäävad.

Samal ajal viska pilk ka peeglitele ja muudele klaaspindadele: näpujälgede ja hambapastapritsmeteta lisavad nii peeglid kui aknad valgust ja avarust. Eriti päikeselise ilmaga.

Üks korralik tutsakas köögipaberit koos klaasipuhastusvahendiga teeb imesid juba väga mitmes kohas. Ära vaid küürima jää, kui aega napib!

2. Korrasta diivan

Padjad kohenda paika ja pleedid kokku. See võtab maksimaalselt ühe minuti, ent on kiireim viis korras ilme tuppa luua. Kui veedate aega magamistoas, laota tekk sirgelt voodile ja klopi padjad ja pane omale kohale. Vannitoas rätikud pesukorvi või nagisse ja mänguasjad kokku - kas või hunnikusse. Ka kreemid-potsikud totsikud visuaalselt korrapärasemana tunduvasse hunnikusse paari käeliigutusega.

3. Istu nüüd külalise kohale

Istu hetkeks! Soovitatavalt sinna, kuhu tõenäoliselt istub su külaline ning vaata ringi - mis talle veel silma jääda võib, mida korratusena käsitleda saab? Köögis võib olla selleks hunnik tagasi külmikusse pistmata asju või tassid-taldrikud juhuslikes kohtades. Pane need nüudepesumasinasse või vähemalt korrapärasemalt kraanikausi äärelegi. Pesemata nõude kuhi kraaanikausis on suur ei-ei.

4. Mudru peitu

Võta pesukorv või tühi karp ja lao kõik laokil olevad lapse, enda ja kõigi teiste elanike asjad kokku nii elu- kui vannitoast ning pane silma alt ära teise tuppa või lihtsalt kaas peale - nii tead täpselt pärast, kus ilasall asub või see hea paar sokke on. Kui neid asju suvaliselt kiirustades sahtlitesse-kappidesse surud, teed endale sellega vaid kahju, sest kulutad hiljem otsimisele aega ja närve.

5. Vaata esik üle

Esimene koht, kuhu külaline astub, on esik. Viska kiire pilk seal avanevale vaatele: ehk saad paar paari jalatseid korrapäraselt ritta panna, dressipluusid riiulisse pista ja prügikoti jõuad ka veel ehk välja viia, enne kui ootamatu külaline saabub. Laokil asjad pista samasse kasti, kuhu eelenvad. Tähtis on mitte tekitada mitmeid kaste ja kotte, kuhu asju peita - olgu üks, millega juba alustasid ja mille siis hiljem või järgmisel päeval vaba 5 minutiga tühjaks sorteerid.

Sealsamas esikus viska pilk ka peeglisse nüüd: ehk jõuad enne kellahelinat veel üleeilse krunni asemel uue teha, veidi huulepulka lisada või märkamatult piimaplekise pluusi vahetada.

Jaga
Kommentaarid