1. Õpi selgeks mõni uus oskus

Olgu selleks siis stressiga paremini toime tulemine, uue võõrkeele omandamine, mõndade toitude küpsetamise selgeks õppimine või kursus, kus oled tahtnud juba ammu osaleda — mitte miski ei takista sind peale sinu enda!

2. Ela hetkes!

Proovi nüüd panna oma telefon ära ja luua rohkem häid mälestusi. Oluline on elada praeguses hetkes ja seda kogu aeg, kuid me kipume seda tänapäeva kiires maailmas unustama. Selleks, et selle uue harjumusega algust teha, alusta näiteks sellest, et paned tunnike enne voodisse pugemist telefoni ära ja ei kasuta seda enne, kui oled hommikul tund aega ärkvel olnud.

3. Leia endale uus hobi

See on osa uue oskuse õppimisest, seega leia enda ellu midagi, mida sulle meeldiks töövälisel ajal teha. Olgu selleks siis maalimine või klaverimäng, tee midagi, mis on mõeldud vaid sulle. See on kõige lihtsam eesmärk, mis endale kohe praegu seada.

Vajad abi? Mõtle näiteks, mida sulle lapsepõlves teha meeldis? Kas mõni neist hobidest sobiks ka täna su ellu? Kas sul on vaja mingeid spetsiifilisi asju, et seda teha?

4. Organiseeri oma elu ära

Elu läheb libedamalt, kui kõigil asjadel on oma koht. Alusta oma arvutist, näiteks tee desktop korda. Tõsta kõik ebavajalikud failid prügikasti ja kustuta ära mõttetud e-kirjad. Kui see on tehtud, tee sama oma telefoniga. Elu korrastamine aitab ka meeli korrastada.

5. Hakka end liigutama!

Ära sea endale ühtegi eesmärki, millest on kerge loobuda. Näiteks, ära pane endale eesmärki, et tahad kindla arvu kilosid kindla arvu päevade raames maha põletada. Selle asemel luba endale, et liigutad nüüdsest rohkem. 30 minutit päevas on kõik, mida alguses vajad.

6. Tea oma väärtust

Naistel on komme rääkida “pehmemat” keelt ja raskem “ei” öelda või endale kõrgemat palka nõuda. Las see ülejäänud aasta olgu selliste keeruliste vestluste päralt. Kui need on vaja maha pidada, ära muretse ja tee see lihtsalt ära. Säti end oma elus prioriteediks ja tea oma väärtust.

7. Kuluta rohkem aega veebivälises maailmas

Ela hetkes ja jäta telefon koju, kui sõprade või perega välja lähed, sest see on hea viis, kuidas veeta rohkem aega veebivälises maailmas. Proovi teha seda vähemalt üks päev nädalas, näiteks pühapäeviti ja vaata, kuidas sa end tunned.

8. Võta aega inimeste jaoks, kes sulle olulised on

Helista oma vanavanematele. Helista ka oma vanematele sagedamini. Kirjuta kirju ja kaarte. Tee spontaanseid heategusid inimeste heaks, kellest sa hoolid. Oluline on veeta aega koos inimestega, keda armastad.

9. Korrasta oma garderoobi

Nüüd on õige aeg vaadata üle, milliseid riided sa enam ammu kandnud ei ole ja millest sul veel puudu on. Investeeri sellistesse asjadesse, mida saad ikka ja jälle kanda. Kasuta Pinteresti ja Instagrami abi, et leida enda jaoks värvitoonid, kangad ja mudelid, mis sobiksid sinu garderoobi. Loobu riietest, mida sa enam kanda ei taha (või millesse sa ei mahu) ning anneta need abivajajatele.

10. Vaata oma hirmudele silma

Kindlasti on midagi, mida sa veel teinud ei ole, sest kardad. Kellelegi ei meeldi teha asju, mis neid hirmutavad, aga nüüd on selleks õige aeg. Alusta väikeste sammudega ja liigu vaikselt edasi.

Allikas: Career Girl Daily