See on avar mõiste, milles sisaldub suhtumine toitu ja selle kasvamisse/kasvatamisse. Selles sisaldub kogu protsess - külvamisest saagi koristamiseni ning sealt toidulauale. Šamanistlik toiduvalmistamine põhineb erinevate toiduainete olemuslikul tunnetamisel ja nende sobivusel.

Sellest oleneb, millise teadvuse ma toidu energiale annan.

Šamanistlik lähenemine toiduvalmistamisele kannab endas ka rituaalsust ehk spirituaalsete mõõtmetega ühendamist. See tähendab pühitsetud toidu valmistamist - anname palvega sellise häälestuse, et toit oleks tervistav, elustav, väestav.

Meist nii mõnigi teeb seda omal moel ja intuitiivselt. Näiteks kasutatakse tee joomiseks oma lemmiktassi, mille sõnum peal, näiteks „Ela ja sära”. Kasutatakse toidunõusid, millel on sinu jaoks elusust loovad sümbolid.

Milline on täiuslik hommikusöök? Ikka ja jälle rõhutatakse, et see on olulisim toidukord päevas, on ka teie jaoks?

Hommikusöök alustab meie päeva. Oluline, et see oleks valgu- ning süsivesikurikas, samal ajal kergelt seeditav.

Hea hommikusöök võiks sisaldada madala GK teravilja (müsli, täisterakaerahelbed, tatraleib, täisterarukkileib), madala GK puuvilja magustajana (maasikad, kirsid, pirn, ploomid, arbuus, melon, õun), madala GK köögivilja salatina (rohelised maitsetaimed, peet, porgand, kõrvits, kurk) ning valku (kaunviljadest läätsed, kikerherned, rohelised herned, muna, tükike kana).

Näiteks klaasitäis täisterakaerahelbeid seemnete, marjade ja piimaga.

Regulaarsus ja kindel aeg toidukordade vahel - kui oluline see on ja milline oleks ideaalne lähenemine?

Jaga
Kommentaarid