Ole kassi jaoks olemas, kuid ära puudu teda. Kui kass on närvis, ei soovi ta olla inimese süles. Mõistlik oleks olla kassiga samas ruumis ja tema jaoks olemas. Küll aga ei tasu närvis kassi silitada, sest see võib ajada kassi veel rohkem närvi.

Anna kassile aega. Kassid armastavad rutiini ja kui nende jaoks on toimunud mingi elumuutus, siis läheb kassidel enamasti aega uue olukorraga harjumiseks. Niisiis tasub anda kassile aega. Kiirustamine muudaks aga asja hoopis hullemaks.

Oma turvaline paik. Kassidele ei meeldi suured ja lagedad alad. Nad eelistavad hubast ruumi, kus on erinevaid asju, mille otsa ronida ja mille alla end peita. Mõned kassid rahunevad, kui nad saavad ronida kõrgemale pinnale, teistele meeldib aga millegi alla pugeda. Niisiis oleks hea, kui majapidamises on kohti, kuhu kass saab minna, et seal omaette olla.

Kõik vajalik olgu kättesaadav. Oluline on, et kõik kassi jaoks vajalik oleks kassile mugavas kohas. Kui märkad, et kass eelistab mingeid kohti rohkem kui teisi, siis peaks talle eluliselt vajalikud asjad olema ka seal läheduses.

Oma lõhna levitamine. Kass märgistab oma lõhnaga oma territooriumit. Tavaliselt "lõhnastab" kass erinevaid kohti ennast millegi vastu hõõrudes. Samas on lõhnad ka üldiselt kassi jaoks olulised. Näiteks kassi kuskile viies tasub talle puuri kaasa panna mõni asi, millel on nii-öelda kodune lõhn. See tekitab kassis turvatunnet.

Hoidu liigsest mürast. Kuna kasside kuulmine on oluliselt tundlikum kui inimeste oma, siis reageerivad nad valjule helile tundlikumalt. Niisiis võiksid hoiduda liiga valjust muusikast ja muust mürast, mis võib tekitada kassile stressi või seda süvendada.

Toidulisandid ja ravimid. Kui kass on stressis või tal on ärevushäired ja miski muu ei aita, siis tasub rääkida loomaarstiga, kes võib soovitada ka mõnd toidulisandit või ravimit, mis mõjub kassile rahustavalt.

Mängi kassiga. Kui kass on stressis, ei tasu teda küll segada, aga üldiselt mõjub kassile see hästi, kui temaga mängitakse. Niisiis tasub kassiga järjepidevalt tegeleda ja talle tähelepanu pöörata.

Üldiselt on stress aga sümptom ehk siis kui kass on stressis juba mõnda aega, tasub välja selgitada, mis seda tekitab. Kindlasti tasub konsulteerida ka loomaarstiga.

Allikas: petmd.com