"Doktor Strange" ("Doctor Strange", 2016) Originaalne fantaasiaseiklus Marvelilt. Kuulsa ja andeka, ent arrogantse neurokirurgi Stephen Strange'i (Benedict Cumberbatch, "Imiteerimismäng") karjäär lõppeb hetkel, mil tema peamine töövahend ehk käed saavad autoavariis tõsiselt viga. Meeleheitel mees proovib kõikvõimalikke ravimeetodeid. Lõpuks satub ta Nepaali, kus ta pühendatakse maagia ja müstitsismi salapärasesse maailma. Strange'i ees avanevad teised dimensioonid ja alternatiivsed reaalsused, aga ka uued ohud ja vaenlased. Teistes osades Rachel McAdams ("Sherlock Holmes"), Mads Mikkelsen ("Casino Royale"), Tilda Swinton ("Grand Budapest Hotel") jpt.
"Jersey poisid" ("Jersey Boys", 2014) Vanameister Clint Eastwoodi ("Miljoni dollari tüdruk") lavastatud draama. Film jutustab neljast noorest mehest, kes on pärit New Jersey nö kehvemalt poolelt. Nad moodustasid 1960ndatel legendaarse ansambli The Four Seasons, millest sai terve põlvkonna sümbol. Kuigi mehed seisid oma eluteel silmitsi hulga probleemidega alates maffia ähvardustest kuni perekondlike katastroofideni, jäi nende jaoks kõige tähtsamaks ühenduslüliks ja päästerõngaks ikka ja alati muusika.
"Marie lugu" ("Marie's Story", 2014) Draama, mis on ainest saanud tõsielust. Locarno filmifestivalil eriauhinnaga pärjatud kaunis ja südamlik linalugu leiab aset 19. sajandi lõpus Prantsusmaal katoliiklikus kloostrikoolis. Tütarlaps nimega Marie on pime ja kurt. Tema käsitöölistest vanemad ei tea, kuidas puudega last kasvatada ja annavad ta kloostrikooli. Õde Marguerite näeb metsistunud plikas aga potentsiaali ja hakkab teda kannatlikult õpetama ja kasvatama. Tänu nunnade hoolimisele ja empaatiale kasvab Mariest erakordne noor naine.
"New Yorgi jõugud" ("Gangs of New York", 2002) Kümnele Oscarile kandideerinud suurejooneline ajalooline põnevusdraama, mille lavastas legendaarne Martin Scorsese ("Taksojuht"). On 19. sajandi keskpaik metsikus ja kuritegevusest lokkavas New Yorgis. Käimas on hiiglaslik tänavasõda. Lihuniku-Bill (Daniel Day-Lewis, "Veri hakkab voolama") üritab kogu linna oma võimu alla saada, teda takistab Iiri päritolu preester (Liam Neeson, "Schindleri nimekiri"). Lihuniku-Bill tapab Preestri, seda näeb aga pealt ohvri poeg Amsterdam. Aastaid hiljem naaseb poiss (Leonadro DiCaprio, "Titanic") täiskasvanuna New Yorki, eesmärgiga jõuda oma isa mõrtsukani ja veriselt kätte maksta. Vaata filmi tasuta.
"Vaikus" ("Silence", 2016) Neljapäeval 09.07 kell 22:00 Inspira telekanalil - parima operaatoritöö Oscarile kandideerinud mõtlik draama meisterlavastaja Martin Scorseselt ("Wall Streeti hunt"). Filmi tegevus toimub 17. sajandil ja see räägib Jaapani kultuuriruumi tungivast kristlusest. Filmi peategelased on kaks misjonäri. Mõlema noore preestri usk pannakse proovile, kui kadunud õpetaja otsingud viivad nad Jaapanisse üliohtlikul ajal, mil kristlus oli seal keelatud. Tegu on režissöörile erakordselt südamelähedase projektiga - Shusaku Endo 1966. aastal kirjutatud romaani ekraanile toomiseks kulus Scorsesel 28 aastat. Peaosades Adam Driver ("Star Wars: Jõud tärkab") ja Andrew Garfield ("Sotsiaalvõrgustik").