2) Kõnnid lapsega kaks tundi paduvihmas ja vastutuules, et tema samal ajal mõnusalt magada ja välja puhata saaks.

3) Kui kell 4 öösel, keset kõige magusamat und, beebi väikesed jalad sind kõhtu taovad, ei liiguta sa last, vaid kobid ise veelgi rohkem voodinurka, nii et üks käsi ja jalg juba üle voodi ääre ulatuvad.

4) Kui maailmas leidub üks inimene, kes sind öösel 4-5 korda äratab, aga hommikul ikka kõige armsam tegelane tundub, siis on see just sinu tütar.

5) Ükskõik millise teise inimese puhul võiks olla üpriski häiriv, kui ta sinu lemmiksärgi mustaks teeb või telefoni maha pillates sinna väikese kriimu tekitab. Oma lapse puhul võtad seda aga asjade loomuliku kulguna ja tead, et see on “isa-tütre lepingusse” sisse kirjutatud.

6) Pole olemas paremat motivaatorit kui oma laps. Enne lapse sündi otsisin täiskasvanuelus 7+aastat motivatsiooni, et hakata mõtlema oma kodu, autolubade ja muu säärase peale, mis sinust “täiskasvanu” teevad. Beebi sündides tekib sulle ühe väikese inimese näol aga automaatselt üks suur motivaator, mis sind pidevalt parema “mina” poole sunnivad.

7) Veri on paksem kui vesi. Kui enne lapse sündi oli minu maailmapildis eelkõige “mina, mina ja veelkord mina”, siis nüüd pead oma südames ka ühele väikesele tegelasele ruumi tegema. Ma ei ütleks, et ma enne tütre sündi nüüd maailma kõige hoolivam ja tähelepanelikum inimene oleks olnud. Ega ole seda ka praegu, kaugel sellest. Küll aga näen selles valdkonnas pidevalt väikest arengut. Sest nii klišee kui see ka poleks, saad sa päris ruttu pärast beebi sündi aru, et kõige olulisem on see, et sinu lapsel kõik hästi oleks.

8) Sinu Youtube’i kontol ei ole soovitatud videote all enam viimased klubihitid, vaid nüüd troonivad seal esirinnas sellised vahvad teosed nagu “BabyShark 10 hour version”. Sest, mis oleks parim tähelepanu hajutaja, kui lapsel vaja küüsi lõigata või teda pärast kukkumist lohutada?

9) Õhtul diivanil lösutades sirvid sa spordiuudiste asemel beebifoorumeid. “Kuidas lohutada last, kel tulevad hambad?”, “Beebi arengufaasid”, “Milline päikesekaitsekreem on lapsele parim?”, “Lõbusad tegevused 10-kuuse lapsega” on märkamatult muutunud sinu viimasteks otsinguteks Google’is.

10) Beebi mugavus tuleb enne sinu mugavust ja soove. Kausis on 5 maasikat — mitu neist jääb sulle ja mitu lapsele? Õige vastus: lapsele jääb 5 maasikat. Sina tahad vaadata telekat, aga laps tahab 567. korda Karupoja seiklustest lugeda? Sina tahad hommikul edasi magada, aga laps tahab sinu peal ronida? Võid vast aimata, kelle tahe nendes olukordades peale jääb. Ning jah, tütreke, ära muretse — ma olen juba arvestanud ka sellega, et kui sa tulevikus minu juurde kell 10 õhtul jutuga “mul on homme kooli jaoks rohelist plastiliini ja 20 joonega vihikut vaja”, siis küll ma need asjad ka sulle ära toon. Sest noh, isa ja tütre värk eks.

Meie väike plika sai hiljuti 10 kuu vanuseks.

25-aastaselt isaks saanud noor mees avastab lapsevanemaks olemise rõõme ja muresid.
Meie pere tegemisi saad jälgida ka Instagramis ja Facebookis.

Jaga
Kommentaarid