McAtee ema Odessa Riley kirjeldas hukkunud poega kui "kogukonna alustala".

Paljud inimesed kogunesid solidaarsuse väljendamiseks mõned tunnid pärast McAtee surma Dino Food Marti lähedal asuva parkla ümber, kus meest oli tulistatud.

Antud parkla oli ka koht, kus McAtee regulaarselt grillimisega seotud üritusi korraldas.

"Ta oli üks nendest, kes annetas oma aega ja toitu, kõik võisid lihtsalt tulla, seda kaasa võtta ning ta ei küsinud tasu, sest see oli naabruskonna jaoks," rääkis kogukonna liige Greg Cotton jr.

David James, McAtee sõber lisas, et ta oli “hea, korralik inimene. Kes uskus kogukonda. Ta armastas oma linna, oma naabruskonda; ta armastas toitu valmistada ja oli lihtsalt suurepärane mees. ”

Kentucky kuberner Andy Beshear teatas laupäeva hommikul otsusest saata Kentucky rahvuskaart Louisville'i, et “tagada kõigi turvalisus”, öeldes ühtlasi: “Loodan, et kõik teavad, et see on raske samm. See ei ole mõeldud ühegi hääle vaigistamiseks, kuid ma tahan päeva lõpuks veenduda, et meil kõigil on turvaline. Ka laupäeval kehtestas Louisville'i linnapea Greg Fischer ülelinnalise liikumiskeelu kell 9.00. kella 18.30-ni.

Tulistamisest teatab Courier Journali töötaja Billy Kobin:

"Louisville'i politsei- ja rahvuskaardiväed olid laiali ajamas „suurt rahvahulka”, kes oli kogunenud Russell'i naabruses asuva Dino’s Food Marti parkla juures, kui keegi neid tulistas, ütles Louisville'i Metropolitani politsei juht Steve Conrad täna hommikul."

"Ohvitserid ja sõdurid hakkasid parklat tühjendama ja mingil hetkel neid tulistati," ütles Conrad. "Nii Louisville'i Metropolitani politsei kui ka rahvuskaardi liikmed vastasid tulele. Conradi sõnul on ebaselge, kas tulistatu oli see, kes ka politseinike pihta tulistas.

Kuberner Beshear kutsus Louisville'i Metropolitani politsei avalduste kontrollimiseks tulistamises osalenud korrakaitsjaid vormikaamerate salvestisi esitama, mille kohta öeldi, et tegemist on märkimisväärselt suures koguses materjaliga.

Louisville'i politseiülem Steve Conrad, kes väitis, et korrakaitsjatel polnud kaamerad sisse lülitatud, vallandati. Osariigi kuberner on käskinud kohalikul politseil ka tulistamist uurida, kuid kui üldsus korrakaitset eriti ei usalda, võib see korraldus pingete leevendamiseks vähe kaasa aidata. Ajalooliselt on politseinikud oma kaitsmiseks esinenud valetamise, või teabe edastamata jätmisega, varjates end nn "sinise vaikuse müüri" taga.