Kui soovite võileibu või puu- ja köögivilju tööle kaasa võtta, siis ärge pakkige neid köögikilesse! Keskkonna jaoks on palju parem ja sama praktiline maitsvad vahepalad tööle kaasa võtta, näiteks korduvkasutatavates lõunasöögikarpides või keeratava kaanega klaaspurgis.

2. Köögipaberi asemel puuvillast rätikud

Äpardus on ühe pühkimisega kadunud - ja koos sellega ka köögipaber. Ei kõla just väga jätkusuutlikult! Kasutage köögipaberi asemel puuvillaseid rätikuid: neid saab pesumasinas pesta ja üha uuesti kasutada.

3. Hooajalised puu- ja köögiviljad

Spargel sügisel, maasikad talvel: tänapäeva supermarketites on peaaegu kõik puu- ja köögiviljad saadaval aastaringselt - siiski imporditakse neid kaugetest riikidest ja mõnikord kulub päevi, kuni need riiulitele jõuavad.

Hooajalisust silmas pidades teate täpselt, millised puu- ja köögiviljad on värsked ning saate neid osta ka piirkondlikult ja soodsalt.

4. Eelistage kvaliteetsest liha

Paljude supermarketite lihalettides on pakkumisel ülisoodsa hinnaga liha, mille hind kujuneb sageli loomade tervise ja elukvaliteedi arvelt. Eelistage kvaliteetset, näiteks mahepõllundusest pärit liha ja tarbige seda mõõdukalt.

5. Toidujäätmete vähendamine

Kui te juba ei kasuta poodlemisel ostunimekirja, siis kaaluge selle kasutuselevõttu! Ostunimekiri aitab teil osta ainult seda, mida tegelikult vaja läheb!

Isegi kõlblik kuni kuupäev ei ole tingimata põhjus, miks toitpeaks prügikasti minema, sest paljud toiduained on endiselt söödavad. Siinkohal peaksite lähemalt uurima toiduaine välimust, lõhna ja maitset: kui need näitajad on õiged, saab toodet siiski kõhklemata tarbida.