See, kas supp maitseb pärast külmutamist sama hästi kui värskelt keedetud, on maitseküsimus. Ühed eelistavad ainult värskelt keedetud suppi, teised jällegi leiavad, et külmutatud supp on isegi parem. Maitse varieerumine sõltub palju ka sellest, millist suppi soovite külmutada, vahendab portaal Lecker.

Milliseid suppe saab hästi külmutada?

Eriti hästi sobivad selleks püreesupid, näiteks kõrvitsa- ja tomatisupp. Nende konsistents ja maitse säilivad hästi. Parim on eelnimetatud suppe valmistada ilma koore või toorjuustuta, sest sulatamise järel ei näe supp enam isuäratav välja. Lisage koor pärast sulatamist.

Samuti saab sügavkülmutada selge puljongiga suppe, näiteks kanasuppi. Jääkristallid lahjendavad puljongit pisut siiski, nii et võib-olla peate pärast sulatamist suppi uuesti maitsestama.

Suppi külmutades peaksite meeles pidama:

Tärkliserikkaid suppe – pasta, riisi või kuubikuteks lõigatud kartuliga – võiks alati tarbida värskena. Need koostisosad muutuvad sulatamisel pehmeks pudruks.

Eriti ettevaatlik tuleb olla kartuliga – pärast sulatamist ei muutu see mitte ainult häguseks, vaid saab ka külmumisprotsessi käigus magusa järelmaitse.

Ärge külmutage korraga liiga palju suppi, vastasel juhul võtab selle sulatamine pikalt aega. Parem on külmutada suppi mitme üksiku portsjoni jagu.

Näpunäide: kasutage jääkuubikuvorme – väikesed sektsioonid sobivad portsjoniteks hästi!

Enne külmutamist laske supil kindlasti täielikult jahtuda! Kui supp on endiselt liiga soe, ei kuluta see mitte ainult tarbetult energiat, vaid tõstab ka teie sügavkülmiku temperatuuri ja te peate seda peagi sulatama.

Valage supp külmutamiseks sobivasse plastkarbis umbes kahe kolmandikuni, sest vedelikud paisuvad külmudes. Kui supil pole sügavkülmas piisavalt ruumi, võib karp sügavkülmas lõhkeda ja tulemuseks on suur segadus!

Külmutage supp sügavkülmikus

Tavaline sügavkülmik on kõige tõhusam viis supi külmutamiseks. Külmutamine nõuab aga ka pisut oskusi, sest sageli pole see leketeta.

Siin on lihtne trikk: enne supi valamist pange tühi külmutamiseks sobiv kilekott lihtsasse plastkarpi, valage koti sisse supp, täites sellest umbes kolmandiku. Sulgege kott ja võtke see plastkarbist välja. Nüüd saate suppi hõlpsalt sügavkülma panna. Samuti võite jätta hästi suletud kotid plastkarpi, neid külmutada ja umbes kahe tunni pärast karbi eemaldada – nii saate külmutatud supiplokid.

Külmutage supp plastkarbis

Suppi saate külmutada ka külmakindlates plastkarpides. Need pakuvad suures koguses supi jaoks palju ruumi ja on lihtsad virnastada. Kui kasutate pigem kõrgeid ja kitsaid karpe, võib vedelik rohkem paisuda. Laske supil enne karpidesse valamist korralikult jahtuda. Jätke karpi kindlasti veidi ruumi ja sulgege hoolikalt!