Pärast koroonaviiruse puhangut muutub inimeste seas populaarsemaks reisimine oma koduriigis. Üha enam puhatakse kodu lähedal ja võetakse ette autoreise. Seda sellepärast, et kodule lähedal olles tunnevad inimesed ennast turvalisemalt. Inimesed muutuvad ettevaatlikumaks. Välditakse suuremaid linnu ja ühistransporti. Lisaks muutub puhkuste pikkus. Kahenädalaste suvepuhkuste asemel saavad populaarseks lühemad puhkused, eriti pikad nädalavahetused.

Kas reisisektor taastub koroonaviiruse põhjustatud kahjudest?

Ekspertide sõnul hakkavad inimesed üpris ruttu uuesti reisima. Reisisektor on varemgi suurtest kriisidest ja katastroofidest taastunud.

Suure tõenäosusega hakkavad erinevad ettevõtted esimesel võimalusel ennast taastama. Paljud võivad kasutada allahindlusi, et inimesi reisima meelitada. Siiski tasub meeles pidada, et parimad pakkumised ei pruugi olla kõige soodsamate seas. Otsida tuleb parima väärtusega pakkumisi. Näiteks võivad nii mõnedki hotellid pakkuda toa broneerimisel lisa söögikordi või turismiatraktsioonide pileteid.

Mõned reisisektori osad ei pruugi ellu jääda

Reisisektori taastumine võtab aega. Kindlasti toimub mitmeid kokkuvarisemisi ja nii mõnedki ettevõtted võivad pankrotti minna. See tähendab aga seda, et kui lennu- ja laevafirmad ning hotellid põhja hakkavad minema, pole lootustki odavamateks hindadeks.

Nipid reisimiseks peale koroonaviiruse puhangut

Otsida tuleb häid hinnapakkumisi, kuid jälgida tuleb ka nende väärtust. Eemale tasub hoida pakkumistest, mis tunduvad liiga head, et tõsi olla. Esialgu peaks keskenduma rohkem tuntud ettevõtete pakkumistele. Kindlasti tuleb leida väga hea reisikindlustus.

Allikas: forbes.com